Çin'deki heyelanda ölü sayısı 25'e yükseldi: 19 kişi kayıp

Çin'de meydana gelen toprak kaymasında 17 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Ekipler, kayıp 19 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Yünnan eyaletinde 22 Ocak Pazartesi günü yaşanan toprak kaymasında ölü sayısı 25'e yükseldi. Kayıplar için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Zhenxiong bölgesinde yaşanan heyelanın ardından olay yerine gelen ekipler, gece boyu çalışmalarına devam etti. Kurtarma ekiplerinden bir kişi, toprağın stabil olmaması sebebiyle büyük makinelerin çalışmalara katılamadığını anlattı. İşçi, alt bölgelerde kazının devam etmesi halinde dağın üst kısımlarında çökme yaşanmaya devam edebileceğine işaret ederek, "Büyük çaplı, makinelerin kullanıldığı çalışmalar yapmak zor, bölgede kurtarma (çalışması) yapmak çok zor" dedi.

19 KİŞİ İÇİN ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çin devlet televizyonu CCTV, dün erken saatlerde yaşanan heyelanın ardından yaptığı ilk haberde, 18 haneden en az 47 kişinin kayıp olduğunu aktarmıştı. Bu kişilerden 25'inin öldüğünün doğrulandığı, 19 kişinin ise halen kayıp olduğu bildirildi. Kurtarma ekiplerinin üç kişiye ulaştığı ifade edilirken, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, iki kişinin daha başı ve vücudundan yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Yetkililer, bugün düzenlenen basın toplantısında yaptıkları açıklamada, heyelanın dağ yamacının tepesindeki dik bir uçurumda meydana geldiğini bildirdi. (DIŞ HABERLER)