Çin'de toprak kayması: Ölü sayısı 8'e yükseldi

Çin'in güneybatısında bulunan Yünnan bölgesinde yaşanan toprak kaymasında en az 47 kişinin kayıp olduğu, kayıp kişilerden sekizinin cesedinde ulaşıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in güneybatısındaki Yünnan bölgesinde meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısının sekize yükseldiği açıklandı. Toplam 18 haneden en az 47 kişinin kayıp olduğu bildirilirken, Çin devlet kanalı CCTV, konuya ilişkin haberinde, kayıp kişilerden sekizinin bugün yerel saatle öğle saatlerinde ölü bulunduğu bilgisini paylaştı.

Reuters'ın haberine göre, toprak kayması, 22 Ocak Pazartesi günü yerel saatle 05.51 sıralarında güneybatıdaki Zhaotong kentindeki iki köyü vurdu. Dağdan kayan toprak köylerdeki evlerin üzerini kapladı. Heyelanın yaşandığı anlara şahit olan Gu isimli bir kişi, "Dağ, çöktü; onlarca kişi mahsur kaldı" diye konuştu. Gu, kendisinin de yakınlarından dördünü aradığını anlatarak, "Hepsi evlerinde uyuyordu" ifadelerini kullandı.

BÖLGEYE 1000 ARAMA-KURTARMA PERSONELİ SEVK EDİLDİ

Bölgede kar yağışı devam ederken, devlet kanalı CCTV enkaz ve toprak altında kalan kişileri arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Heyelana neyin sebep olduğu ise netlik kazanmadı. Çin, heyelanın ardından olay yerine yaklaşık 1000 arama-kurtarma personeli, 200 kadar kurtarma aracı gönderdi. Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Guoqing'in kurtarma ekiplerine rehberlik etmesi için bir çalışma grubuna öncülük ettiği bildirildi. 500'ü aşkın kişinin evlerinden tahliye edildiği bilgisi de paylaşıldı. Yapılan ilk açıklamada, Çin'deki toprak kaymasında iki kişinin hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi'ne göre, Yünnan, Çin'in güneyinde son dönemde sert kış ve soğuk hava koşullarının etkili olduğu pek çok bölgeden biriydi. (DIŞ HABERLER)