Çin'de yolcu otobüsü tünel duvarına çarptı: 14 ölü

Çin'in Şansi eyaletinde bir yolcu otobüsünün tünel duvarına çarpması sonucu 14 kişi öldü, 37 kişi yaralandı. Yaralılar tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in kuzeyindeki Şansi eyaletinde bir yolcu otobüsü, tünel duvarına çarptı. Yaşanan kazada 14 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı. Yerel yetkililerin açıklamasına göre, kaza, yerel saatle 14.37'de Hubei ekspres yolunda meydana geldi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bu kazada yaralanan 37 kişi hastaneye kaldırılırken, ülkenin doğusunda yer alan Zhejiang eyaletinde dün meydana gelen ayrı bir kazada da üç kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı açıklandı. Yerel saatle 11.20 sıralarında yaşanan kazanın, bir aracın Taizhou bölgesindeki bir meslek okulundaki kalabalığın arasına dalması sonucu yaşandığı bildirildi. Taizhou Meslek ve Teknik Koleji'nde yaşanan kazada yaralananların durumunun stabil olduğu bilgisi verildi. 

1 Mart tarihinde Çin'in doğusundaki Shandong eyaletindeki Dezhao bölgesinde bir aracın kalabalığa çarpması sonucu iki kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda çocuk yaralanmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler Çin trafik kazası