Çin'de sürücü aracını insanların üzerine kırdı: 5 ölü, 13 yaralı

Çin'in Guangzhou şehrinde bir sürücü aracını kasten yayaların üzerine sürdü, olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 13 yaralı var.

Fotoğraf: Weibo
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Guangzhou şehrinde, önce arabadan çıkıp havaya para atan bir sürücü daha sonra yaya geçidinden geçen insanlara kasten arabasıyla çarpmaya başladı. Sürücü polis tarafından tutuklanırken, olay sonucunda 5 kişinin öldüğü ve 13 yaralı olduğu aktarıldı.

CNN'in aktardığına göre olay, çarşamba günü yoğun insan trafiğinin olduğu iş çıkışı saatinde yaşandı. Yerel haber kanalı Hongxin News'a konuşan bir görgü tanığı, ''Trafik ışığını bekleyen insanların üzerine sürdü. Onlara çarptıktan sonra, 'u dönüşü' yaptı ve bu sefer başkalarına çarptı'' dedi. 

Bir polise de arabasıyla çarpmaya çalıştığı belirlenen sürücünün videosu, Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da yayılmaya başladı. Weibo'da kullanıcılar, sürücünün 'belli insanları hedeflediğini' düşündüklerini aktarırken, bazı kullanıcılar ise 'lüks bir araba kullandığı ve havaya para attığı için zengin bir aileden gelip gelmediğini' sorguladı.

Kimliği açıklanmayan 22 yaşındaki kişi, polis tarafından tutuklandı ve konu hakkında soruşturma başlatıldı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Çin Guangzhou