Çin'de öğrenci yurdunda yangın: 13 kişi hayatını kaybetti

Çin'in Nanyang kenti yakınlarında kreş ve ilkokul öğrencilerine eğitim veren bir okulun yurdunda yangın çıktı. 13 kişi hayatını kaybetti, bir kişi hastanede tedavi altına alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Henan bölgesinde bir öğrenci yurdunda meydana gelen yangında 13 kişi hayatını kaybetti. Yanshanpu köyünde kreş ve ilkokul öğrencilerinin eğitim gördüğü özel bir okulda çıkan yangının ardından okulun müdürü gözaltına alındı.

BBC'nin haberine göre, Nanyang kenti yakınlarındaki yangının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının ardından bir kişinin hastaneye kaldırıldığı, durumunun stabil olduğu ifade edildi. Resmi makamlardan ölenlerin kimliği ya da yangının sebebiyle ilgili açıklama yapılmadı. Çin'in Xinhua haber ajansı, yangının itfaiye ekiplerine bildirilmesinin ardından bir saatten kısa bir süre içinde söndürüldüğünü aktardı. 

Kasım 2023'te Luliang kentinde bir ofis binasında çıkan yangında da 26 kişi hayatını kaybetmişti. Geçen nisan ayında başkent Pekin'deki bir hastanede çıkan yangında ise çoğu hastalar olmak üzere en az 29 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Bu yangının ardından da soruşturma başlatılmış ve 12 kişi polis tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alınmıştı. (DIŞ HABERLER)