Çin'de anaokuluna bıçaklı saldırı: 6 ölü

Çin'de bir anaokulunda gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda üçü çocuk altı kişi yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. 25 yaşındaki şüpheli erkek yakalanarak gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Guangdong eyaletinde bir anaokuluna düzenlenen bıçaklı saldırıda ilk belirlemelere göre üçü çocuk altı kişi hayatını kaybetti. Polis, Lianjiang'da yaşanan saldırıyla bağlantılı olarak 25 yaşındaki Wu soyadlı erkek bir şüpheliyi gözaltına aldıklarını duyurdu.

BBC'nin haberine göre, saldırıda öldürülen altı kişiden birinin öğretmen, ikisinin ebeveyn olduğu bilgisi paylaşıldı. Yerel saatle bu sabah 7.40 sıralarında meydana gelen saldırıda bir kişi de yaralandı. Polis, şüphelinin saat 8.00 sıralarında yakalanarak gözaltına alındığını ve olayın 'kasıtlı bir saldırı' olarak değerlendirildiğini açıkladı. Görgü tanıkları, saldırının ardından olay yerinin polis kordonuna alındığını aktardı. 

AĞUSTOS 2022'DE ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Çin'de Ağustos 2022'de de benzer bir bıçaklı saldırı yaşanmış, yine bir anaokulunu hedef alan saldırıda üç kişi yaşamını yitirmiş, altı kişi yaralanmıştı. Nisan 2021'de Bailiu şehrindeki bir bıçaklı saldırıda ise iki çocuk öldürülmüş, 16 çocuk yaralanmıştı. Ekim 2018'de de Chongqing'deki bir anaokulundaki bıçaklı saldırıda 14 çocuk yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)