'Cinci hoca kedileri katletti' iddiası: Valilik harekete geçti

Antep'te kedilerin patilerinin kesilmesi gündem oldu. 'Cinci hoca'nın patileri istediği öne sürüldü, valilik harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep Karkamış’ta son günlerde çok sayıda kedinin ayaklarının kesildiği yolundaki şikayetler üzerine harekete geçen ekipler, yaralı kedileri toplayıp tedavi altına aldı. Bölge halkından alınan bilgiye göre bir cinci hocanın büyü bozmak için kedi patisi istediği ve kedilerin bu nedenle hedef alındığı belirtildi.

Karkamış’ta çok sayıda kedinin ayaklarının kesik, kan içinde görüldüğü yolundaki şikayetler üzerine hayvan dernekleri ilçeye gitti.

Yapılan inceleme sonucu arka patileri kesilmiş iki kediye ulaşıldı. Karkamış ilçesi sakinlerinden bazıları bir cinci hocanın büyü bozmak için kedi patisi istediği ileri sürdü.

GAZİANTEP VALİLİĞİ: EMNİYET VE BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

İddiaların ardından Gaziantep Valiliği tarafından inceleme başlatıldığı açıklandı. Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

“İlimiz Karkamış ilçesinde 10’dan fazla sokak kedisinin arka ayaklarının kesildiği yönünde haberler yapılması üzerine İlçe Emniyetimiz ve İlçe Belediyemiz tarafından başlatılan araştırmalar derinlemesine çok yönlü olarak devam etmekte olup, elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Engelli olduğu tespit edilen iki kedinin bakımı ve tedavisi Karkamış Kaymakamlığı tarafından yapılmaktadır. Bahse konu olayla ilgili adli süreç başlatılmış olup, gelişmeler yakinen takip edilmektedir.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler antep kedi valilik