'Çin Rusya'ya yedek parça satmıyor' diyen Rus yetkili işten çıkarıldı

Çin'in Rusya'ya uçak yedek parçası satmadığını söyleyen Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) yetkilisi Valeriy Kudinov görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı'nın Ukrayna yaptırımlarının ardından Çin'in de Rusya'ya uçak yedek parçası tedarik etmeyi reddettiğini söyleyen Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) yetkilisi Valeriy Kudinov işten çıkarıldı. Kudinov'un memurların kamuoyuna bilgi vermesini düzenleyen yasa kapsamında kovulduğu belirtildi.

Rosaviatsiya'nın uçakların bakımından sorumlu yetkilisi olan Kudinov, geçtiğimiz hafta Çin'in Rus havayollarına uçak yedek parçası tedarik etmeyi reddettiğini söyleyerek, Türkiye ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu ülkelerden yedek parça satın almak için görüşmeler yapacaklarını açıklamıştı. Kudinov, “Havayolu şirketlerinin gereksinimleri olan yedek parçaları nerelerden alabileceklerini kendilerinin belirlemelerine ilişkin talimat verdik” demişti.

Ancak Kommersant gazetesi, Kudinov'un bu açıklaması sonrasında işten çıkarıldığını duyurdu. Kudinov, gazeteye yaptığı açıklamada devlet memurlarının kamuoyuna bilgi açıklamasını düzenleyen federal bir yasa çerçevesinde kovulduğunu söyledi. Reuters ajansına konuşan bir sektör yetkilisi de, Kudinov'un Çin hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamalar nedeniyle görevden alındığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)