Çin, Biontech aşısının ülkedeki Almanlar için kullanımına onay verdi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Pekin'i ziyaretinde sağlanan anlaşma ile Çin'de yaşayan Alman vatandaşları Biotech aşısı olabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin, Biotech ve Pfizer şirketlerinin birlikte geliştirdiği korona virüsü (Covid-19) aşısının, Çin'de yaşayan Alman onay verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Almanya Başkanı Olaf Scholz, Pekin ziyaretinde Çinli mevkidaşı Li Kıçiang ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülkenin korona virüsüyle mücadelede daha yakın iş birliği yapma konusunda mutabakata vardığını belirtti.

Scholz, "Bu, aynı zamanda Biontech aşısının Çin'de yaşayan yabancılar için onaylanmasını içeriyor" dedi.

Alman Şansölye'nin "yabancılar" sözüyle Alman vatandaşları dışında yabancıları da kastedip etmediği anlaşılmazken Çin'in ekonomi ve finans haberleri servisi Caixin, anlaşmanın Alman vatandaşlarıyla sınırlı olduğunu duyurdu.

Scholz, sınırlı kullanım onayının anlaşmanın aşının yaygın kullanımı için ilk adım olmasını dilediğini ifade etti.

Çin ana karasında bugüne kadar Çinli şirketler Sinopharm, Sinovac ve CanSino Biotech'in ürettikleri yerli aşılar dışındaki Covid-19 aşılarının kullanımına onay verilmemişti. Biontech aşısı, Hong Kong ve Makau Özel İdare Bölgeleri'nde uygulanıyor. (HABER MERKEZİ)