Cilo buzullarında kaybolan 2 kişiyi arama çalışmalarına ara verildi

Hakkari’deki Cilo buzullarında yürüyüş düzenleyen kafileden 4 kişi, buz kütlesinin kırılması sonucu oluşan obruğa düştü. 2 kişi yaralı kurtarıldı, 2 kişiyi kurtarma çalışmaları ise sabaha bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

Mimar Kaya

HAKKARİ - Hakkari’nin Kırıkdağ köyüne bağlı Cennet-Cehennem Yaylası Cilo buzulları bölgesine düzenlenen geziye katılan 20 kişilik kafileden 4 kişi, buzulların kırılması sonucu oluşan çukura düştü.
Olayda yaralanan Kemal ve Gülay Avcı çifti kurtarılırken, geziye İstanbul'dan katılan Hakime Koç ile Şırnak'tan katılan Mehmet Aydın’a ulaşılamayınca 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verildi.
İhbar üzerine valilik koordinasyonunda Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve UMKE ekipleri olay yerine sevk edilirken, yaralılar helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Hipotermi geçiren Avcı çifti hastanede müşahede altında tutulurken, buz kütlesi altında ulaşılamayan 2 kişiyi arama çalışmaları ise sonuç vermedi.

Olayı anlatan doğasever İslam Gürdal, Yüksekova'dan farkı bir ekiple bölgeye geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Küresel ısınmayla buzlar eriyor. Kafilelere rehber hocalarımız ısrarla buzlu bölgeye çıkmayın uyarısı yaptılar. Fakat Adana'dan eşiyle gelen ve youtuber olduğunu öğrendiğimiz Kemal Avcı şelale kısmına gitti. Video çektikleri esnada buz yarılıyor ve beraberindeki 3 kişiyle 50 metrelik uçuruma yuvarlanıyorlar. Tabi Kemal Avcı, can havliyle kurtulup ardından aşağı inip eşini kurtarıyor. Diğer iki kişi ile irtibatı en son saat 13:00 gibi kuruyorduk. Buzul bölge çok soğuk. Bir insanın vücut ısısı yarım saat bile dayanamaz. Zaten saat 1'den sonra seslerini de duyamadık. Ekipler 15 metre aşağı inebildi. Fakat sesleri kesilmişti. Hepimize geçmiş olsun."
3 bin 800 rakımlı Cilo buzulların da devam eden arama kurtarma çalışmaları hava şartları nedeniyle sabah devam edileceği öğrenildi.