Cihan Ülsen: Galeria İş Merkezi'nin yıkımına dair çok fazla soru işareti var

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, hasarlı olan ve içinde hayvanların kurtarılmayı beklediği, Galeria İş Merkezi'nin yıkımına başlanmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Diyarbakır'da depremde hasar gören ve içinde hayvanların mahsur kaldığı Galeria İş Merkezi'nin yıkımının başlamasına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Cihan Ülsen, "Galeria'da yıkım başladı ama çok fazla soru işareti var. Öncelikle hem işyerlerinde hem evlerde insanların değerli eşyalarının tahliyesine izin verilmiyor. İçeride hala evcil hayvanlar var. Kontrollü bir şekilde bu tahliyelerin yapılması mümkün iken bu acele niye?" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ülsen ve partililer yıkım çalışmalarının gerçekleştiği alanda basın açıklaması yaptı. 

"Bu yıkıma dair çok fazla soru işareti var" diyen Ülsen, "Öncelikle Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi’nde açılan dava var, yürütmenin durdurulmasına ilişkin. Bu dava nihayete ermeden bu yıkım gerçekleşiyor. Mahkeme kararının beklenmesi lazım. Ayrıca orada canlı hayvanlar var kurtarılmayı bekleyen. Ve insanların değerli eşyaları var, iş yerleri var. Burada devlet kontrolünde bir kurtarma yapılması gerekirken, kurtarma yapılmadan yıkım gerçekleşiyor" dedi.

Valiliğin yıkımı durdurmasını isten Cihan Ülsen, "Kamuoyunda soru işaretleri var, bu soru işaretlerinin giderilmesi lazım. İnsanlar burada yıkımın durdurulmasını bekliyorlar. Yaklaşık yarım saattir buradayız, yıkımı kolay kolay gerçekleşmiyor. Eğer yıkımı kolay bir durum söz konusu olsaydı en ufak bir müdahalede bile yıkımın gerçekleşmesi gerekirdi. Bu anda bile kurtarılması beklenen durumlar söz konusu. Bununla ilgili valiliğin yetkililerin acil bir karar vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Tepkilerin ardından valilik, içeride bir kedi tespit edildiği için yıkımın durdurulduğunu açıkladı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da yıkımın durdurulması için Galeria İş Merkezi önünde açıklama yapmıştı. (HABER MERKEZİ)