Cihan Kolivar: İstanbul'da ekmek en az 15 lira olmalı

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul'da ekmeğe yapılan yüzde 31 zammın çok düşük olduğunu savundu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ticaret Odası’nın meclisinde alınan kararla İstanbul’da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 zamla 10 TL’ye çıkarıldı, 300 gram ekmeğin fiyatı ise 12.5 TL'ye çıkarıldı. Artan maliyetler yüzünden yapılan zamın düşük olduğunu savunan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ise şunları söyledi: 

'YAPILAN ZAM YETERLİ DEĞİL'

"Böyle bir fiyat olmaz. Trabzon ekmekleri ekmek değil mi? Federasyon, İstanbul Ticaret Odası'nda komisyonda olanlar, fırıncıyı temsil etmiyor. Onlar hükümeti temsil ediyor, hükümetin adamları. 200 gram ekmeğin çıkmayacağını biliyor. Kombine tabir ettiğimiz, fırınlara göre gramaj ayarlıyor. Sanayi tipi fırınlara göre fiyat ayarlıyorlar. Yapılan zam yeterli değil ve 200 gram ekmek olmaz. Kara fırınların bu ekmeği çıkarma şansı yok. Sanayi tipi fırınlar çıkartabilir. En az 250 ya da 300 gram olur. Ama bunu bir türlü ne yöneticilere anlatabiliyoruz ne de başkalarına. İstanbul'da kaçak fırınlar kapatılmadıktan sonra 15 gün sonra tekrar zam yapılır. Üretim izni olmayan fırınlara doğalgaz bağlanıyor. Bunların derhal kesilmesi lazım. Yapılan zammın yeterli ve uygun olmadığını söylüyorum. İstanbul Türkiye'nin en pahalı ili, ekmeğin kilosu en az 60 lira olmalıydı ve 250 gram ekmek 15 lira olmalıydı. Ve fırıncı 200 gram değil, 300 gram olarak da ekmeğini yapabilmeli. Gramaj eksikleri ise gerekli şekilde denetlenip cezalar kesilebilir."

(EKONOMİ SERVİSİ)