Cihan Kolivar: Aylar önce yazdığım yorumları çekip çıkardılar, pes doğrusu

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklanan Cihan Kolivar, "Televizyondaki konuşmalarımdan bir şey çıkartamayacaklarını anlayınca aylar önce yazdığım yorumları çekip çıkardılar. Pes doğrusu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, bir televizyon programında, ekmek fiyatına gelen zamlarla ilgili tartışma sırasında “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir” ifadelerini kullandı. “Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kolivar, geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklandı. Cihan Kolivar dokuz günün ardından önceki gün, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden tahliye oldu.

Cumhuriyet gazetesinden Rengin Temoçin’e konuşan Kolivar, “Televizyondaki konuşmalarımdan bir şey çıkartamayacaklarını anlayınca sosyal medya hesaplarımı kurcalayıp aylar öncesindeki başkasının paylaşımının altına yazdığım yorumları çekip çıkardılar. Pes doğrusu” ifadelerini kullandı.

Kolivar, “Hasta ve uyku apnesi rahatsızlığım bulunduğu için tek kişilik odadaydım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Oradayken tek düşündüğüm çıkınca ‘İstanbul’daki fırıncıların sorunlarını düzeltebilecek miyiz?’ oldu. Benim tek meselem İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemek yemesidir. Tüm mücadelem bunun içindir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Cihan Kolivar ekmek