Kolivar: Burası soğuk mu denilince yoo soğuk değil dedim

9 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar: Burası soğuk mu denilince yoo soğuk değil dedim. Samimi şekilde soğuk değil sıcak dedim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Canlı yayındaki "Ekmek aptal toplumların temel besin maddesidir" sözlerinin ardından hedef gösterilen ve Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 9 gün tutuklu kalan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, kendisine atfedilen "Silivri Soğuk değil” sözlerine açıklık getirdi.

Tahliye edildikten sonra Tele1 yayınına telefonla bağlanan Kolivar, politikacı olmadığını belirterek, "sorulan soruya cevap verdiğini" söyledi: “Burası soğuk mu denilince yoo soğuk değil dedim. Aklıma öyle bir şey gelmedi. Bir partinin çayını bile içmem. Samimi şekilde soğuk değil sıcak dedim... Kaloriferler yanmıyor diye yazılar yazmışlar. Benim evim sitede yanınca ısınıyor zaten.” 

Herhangi bir siyasetçiyle yakınlığı olmadığını belirten Cihan Kolivar, tutuklanmasına ilişkin de şunları söyledi: “Benim o tweetlerimde Cumhurbaşkanı’na hakaret yok. Bir de birinin tweetine cevap vermişim. Buğday, beton olursa bir daha pahalı yersiniz diye. Onlar da bir TV kanalının yaptığı şeye göre bizi tutukladı. Bir saat bekletti savcı artık kimden haber bekliyorsa...

Politika ile alakam yok. Sayın Kılıçdaroğlu, oğlumu aramış. Adaletsizlik olduğu için, onun kapsamına girdiğim için aramış herhalde. Hiçbir politikacı ile bir resmim bile yok. O kanalları biliyorum. Benim huyum var ben sadece helallik veririm. 2023 Haziran’dan sonra hak hukuk adalet gelecek.”

 9 kasımdan bu yana Silivri Cezaevi'nde bulunan Kolivar, avukatının itirazı üzerine akşam saatlerinde tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)