Çiğli’den sonra Karaburun’da da ‘ithal aday’ protestosu

CHP Genel Merkezi tarafından Karaburun Başkan Adayı açıklanan Nurşen Balcı, tepkiyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - CHP Karaburun Belediye Başkan adayı ilan edilen Nurşen Balcı, Karaburun ilçe binası önünde protesto edildi. CHP Karşıyaka İlçe Örgütü mensuplarıyla beraber geldiği CHP Karaburun İlçe Örgütü’ne girmek isteyen Balcı, parti merdivenlerinden çıkarken ‘kırmızı kart’ gösteren ve “İthal aday istemiyoruz” pankartı taşıyan partililerce karşılandı.

Eski Belediye Başkanı Serdar Yasa, “Karaburun hep kazanmıştır. Ancak Börklüce döneminden bu yana haksızlıklara karşı çıkmıştır. Doğruya doğru, eğriye eğri Karaburun” dedi.

İzmir'in en küçük ilçesi olduklarını vurgulayan CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı ise, Karaburunluların tanımadığına oy vermeme tercihinde olduğunu söyledi. Subaşı, “Ben de ithal başkan adayı istemiyorum. Seçimi kazanma şansımız yoktur. Bizim insanımız tanımadıktan sonra oy vermiyor. Bu açıdan sıkıntılıyız. Büyük bir ilçemiz yok. Mesela Buca’da insanlar partisine oy veriyor. Bizde böyle bir durum yok” diye konuştu.

ADAY BALCI: CHP KAZANACAK

CHP Karaburun Belediye Başkan Adayı Nurşen Balcı ise, ilçe ziyaretindeki tepkilerin duygusal olduğunu savunarak, “CHP’den asla vazgeçmeyeceklerini düşünüyorum. CHP kazanacak, biz kazanacağız” dedi. İlçe yönetim kurulu üyeleri ile bir saat kapalı toplantı yapan Balcı, kentten ayrılmak üzere otomobiline bindiği esnada da protestolar devam etti.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarını 29 Ocak’taki Parti Meclisi (PM) toplantısıyla belirlemişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Cemil Tugay'ın belirlenmesi kentte tepkilere neden olurken, bazı ilçelerde de durum farklı değil.

Adayların açıklandığı ilk saatten itibaren Çiğli CHP ilçe binası önünde bir araya gelen bir grup, Çiğli Belediye Başkan adayı olarak Uygar Yıldırım'ın belirlenmesini protesto etmişti. Malatyalı olan ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın önerisi üzerine listede olduğu iddia edilen Yıldırım, “ithal” ve “çocuk” aday olarak nitelendirilmişti.

Etiketler izmir başkan adayı