CIA'in işe alım videosu tartışma yarattı

CIA'in işe alım videosu ABD'de tartışma yarattı. Muhafazakarlar, "Politik doğruculuk yapılıyor" çıkışıyla teşkilata yüklenirken, başka bir kesim de 'toplumsal sorunların sömürüldüğünü' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) yeni ajanlara yönelik hazırladığı işe alım videosu, ülkede tartışmaları beraberinde getirdi. Latin bir kadının yer aldığı video, muhafazakar ve ırkçı kesimlerini tepkisini çekerken, başka bir kesim de 'emperyalist politikalara destek adına çoğulculuğun ve toplumsal meselelerin sömürüldüğü' eleştirisinde bulundu.

Cinsiyet eşitliği ve ruh sağlığı gibi meseleleri atıfta bulunan videoda, Mija isimli CIA ajanı, göçmen bir ailede doğduğu için gurur duyduğunu ve bir kadın olarak ataerkil fikirleri içselleştirmeyi reddettiğini söylüyor. 

 

'TOPLUMSAL ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRMAK ADINA HAZIRLANDI'

Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığıyla bilinen Fox News'un başını çektiği muhafazakar kesim, CIA'e "Politik doğruculuk yapılıyor" çıkışıyla yüklendi. CIA yetkileri ise bu videonun teşkilat içerisinde toplumsal çeşitliliği artırmak adına hazırlandığını belirtti.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr., "Çin ve Rusya bize gülüyor" derken, eskiden CIA başkanlığı görevini yürüten Trump yönetiminin dışişleri bakanı Mike Pompeo da, "Ben CIA başkanıyken, insanları ırklarına göre değil yetenek ve becerilerine göre değerlendirirdik" ifadelerini kullandı.

'KİMLİK POLİTİKALARI SÖMÜRÜLÜYOR'

Videoda 'kimlik politikalarının sömürüldüğünü' söyleyen başka bir kesim ise teşkilatı 'toplumsal sorunlardan çıkar sağlamakla' suçladı. Pulitzer ödüllü ABD'li yazar ve gazeteci Glenn Greenwald, yalnızca CIA'in değil, Batı'da birçok şirketin 'duyarlı ve ilerici dili bir nimet olarak kullandığını' belirtti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler CIA ABD video