CHP'lilerden ihale tepkisi: Belediye kaynakları başkan için harcanıyor

AK Partili Balıkesir Belediyesi'nin anket ve araştırma için bir şirkete 103 milyon 597 bin 600 TL vermesine tepki gösteren CHP'li Serkan Sarı, "Belediye kaynakları Yücel Yılmaz için harcanıyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 27 Aralık 2023 tarihinde ihaleye katılan tek şirket olan Balıkesir Tarım Ürünleri Anonim Şirketi'nden (BATAŞ) 103 milyon 597 bin 600 TL karşılığında bu yılın sonuna kadar “İşletme Yönetimi Raporlama Hizmeti” adı altında anket, araştırma, analiz, raporlama gibi hizmetler alacak.

Belediyenin bu hizmet için ödeyeceği ücret 2022 yılında verdiği 7 ihalenin yaklaşık 29 milyon tutarının toplamından 3,5 kat fazla. Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP)’ta yayımlanan ihale bilgilerine göre hizmet alımının sözleşmesi bu yıl sonunda bitecek.

'BELEDİYE KAYNAKLARI BAŞKAN YÜCEL YILMAZ İÇİN HARCANIYOR'

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP)’ta yayımlanan AKP’li Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın verdiği ihaleye tepki gösterdi.

CHP’li Serkan Sarı şu değerlendirmede bulundu:

“Giderayak bu neyin ihalesidir? Maliyeti dudak uçuklatan hizmet alımı neyin nesidir? Seçime günler kala anket, mülakat, propaganda için Büyükşehir Belediyesi kaynakları Yücel Yılmaz için harcanıyor. Korkunun ecele faydası yok. Az kaldı. Her kuruşun hesabı sorulacak.”