CHP’li vekiller: Sağlık çalışanlarının yanında şiddetin karşısındayız

CHP TBMM Sağlık Grubu üyesi milletvekilleri yazılı bir açıklama yaparak artan “sağlıkta şiddet” vakalarına dikkat çekti, yasal ve siyasi adımların bir an önce atılmasını istedi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık teknikeri Mustafa Yıldız, Ömer Fıstıkçı'nın bıçaklı saldırısında ağır yaralandı.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Sağlık Grubu, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli bir sağlık çalışanın saldırıya uğrayıp bıçakla yaralanmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada sağlıkta şiddet vakalarının ağırlaşarak devam ettiğine dikkat çekti. . CHP Meclis Sağlık Grubu üyesi milletvekilleri Mustafa Adıgüzel, Gamze Akkuş İlgezdi, Tekin Bingöl, Burhanettin Bulut, Murat Çan, Murat Emir, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Elvan Işık Gezmiş, Metin İlhan, Mühip Kanko, Ali Karaoba, Ali Fazıl Kasap, Asu Kaya, Suat Özçağdaş, Özgür Özel, Kayıhan Pala, Serkan Sarı, Gamze Taşçıer ve Aylin Yaman’ın imzasıyla yayımlanan açıklamada sağlık sisteminin en önemli sorunlarından sağlıkta şiddetin, ağırlaşarak devam ettiği ifade edildi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI SESLERİNİ DUYURAMIYOR’

Şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının iktidara seslerini duyuramadığı belirtilen açıklamada "Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla bozulan ve adım adım çöküşe götürülen sağlık sistemi nedeniyle bugün artık hekimlerimiz ve tüm sağlık emekçilerimiz sistematik bir biçimde şiddete maruz kalmaktadırlar. Her geçen gün emeği değersizleştirilen, ekonomik, sosyal ve özlük hakları yok edilen ve mesleği itibarsızlaştırılan hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik bu şiddet, ne yazık ki yaygınlaşmıştır" denildi.

‘SAĞLIKTA ŞİDDET DERHAL VE AMASIZ SONA ERDİRİLMELİ’

Türk Tabipleri Birliği’nin verilerine göre hekimlerin yüzde 84’ünün meslek hayatlarında en az bir defa fiziksel veya sözel şiddete uğradıklarının, Beyaz Kod verilerine göre de Türkiye’de günde ortalama 80 sağlıkta şiddet vakasının yaşandığının hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Unutulmamalıdır ki şiddet öngörülebilir ve önlenebilir bir sorundur. Bu konuda hekimlerin ve sağlık çalışanlarının talebi açıktır. Derhal ve amasız “sağlıkta şiddet” sona erdirilmeli, bu konuda atılması gereken yasal ve siyasi adımlar ivedilikle hayata geçirilmelidir.”

CHP’li milletvekillerinin açıklaması şu ifadelerle son buldu: “Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Sağlık Grubu olarak geçmişte olduğu gibi bugün de sağlık çalışanlarının yanında, şiddetin karşısında durmaya devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyor, yetkilileri derhal yasal ve sistemsel çözümler üretmeye çağırıyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.” (DUVAR)