CHP'li Tanal'dan AK Parti'li başkanın afişine tepki: 'Halfeti’nin simgesi Karagül'ü kötüledi'

CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün “Ne Karagül, Ne Kırmızıgül, Sadece Beyazgül” sloganı yazılı seçim afişlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül adına kentte asılan, AK Parti’nin Urfa mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da okunan “Ne Karagül, Ne Kırmızıgül, Sadece Beyazgül” sloganı yazılı seçim afişlerine tepki gösterdi.

Kendine özgü rengi ve kokusunu yetiştiği topraktan alan karagülün, diğer adıyla siyahgülün, dünyada sadece Urfa'nın 'Saklı Cennet' olarak adlandırılan turistik ilçesi Halfeti’de yetiştiğini hatırlatan Tanal,  AK Parti’li Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ün, Halfeti ilçesinin simgesi karagüle olumsuz, kötü, küçük düşürücü anlam yüklediğini belirtti.

Başkan Beyazgül’ü kendi yönettiği şehirden habersiz olmakla suçlayan Tanal, Türk Paten ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verilen Halfeti’ye özgü karagülün tanıtımı yapılması gerekirken, AK Parti’nin seçim afişlerinde karagülün olumsuz gösterildiğini dile getirdi.

Tanal, Beyazgül’e Urfalılardan, Halfeti halkından özür dilemesi ve “Ne Karagül, Ne Kırmızıgül, Sadece Beyazgül” sloganı yazılı tartışmalı afişlerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Tanal, tarihi Topçu Meydanı’nda asılı afişin önünde şunları söyledi:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, beceriksiz yöneticilerle başka slogan üretememiş, karagüle kötü bir anlam, küçük düşürücü bir anlam yükleyerek, Şanlıurfa’mızı ve Halfeti ilçemizi yok saymıştır. Şanlıurfalı, Halfetili kardeşlerim, sizi yok sayanları siz de yok sayın! Bu beceriksiz olan yönetimle bu şehir gerçekten yönetilemiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı, burada karagülün ne anlama geldiğini bilmiyorsa, ülkenin geldiği durum bu, Şanlıurfa’nın geldiği durum bu! Derhal bu pankart buradan indirilmeli! Şanlıurfa Valisi’ne sesleniyorum. Şanlıurfa Emniyetine sesleniyorum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sana sesleniyorum. Karagül, dünyada sadece Şanlıurfa Halfeti’de yetişiyor. Lütfen bu pankartı buradan indirin. Şanlıurfa halkından ve Halfeti halkından da derhal özür dileyin.

Milletin parasını da bu şekilde pankartlara harcamayın. Vatandaşın mağduriyetini gidermek için bu paraları harcayın. Artık bu algıya, reklama kardeşim ya!”

Etiketler mahmut tanal chp urfa