CHP’li Pekcanlı: Saros Körfezi’ndeki ihale iptal edilmeli

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Saros Körfezi’nde plajların ihaleye çıkarılacak olmasıyla ilgili öneride bulunarak, bu plajların ücretsiz olarak kullanıma açılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Saros Körfezi’nde bazı plajların ihale edilerek işletmeye verilmek istenmesine tepki gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bazı sivil toplu örgütleri plajların halkın olduğunu ve kullanımının da ücretsiz olması gerektiğini yaptığı basın açıklamalarıyla dikkat çekmişti.

Bugün de CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, konuyu tekrar gündeme getirerek, ihale yerine gerekli çalışmaların yapılarak halkın kullanımına ücretsiz açılması gerektiğini dile getirdi.   

‘HALKA DÖNÜK HİZMETLER ÇEVRE VAKFI TARAFINDAN KARŞILANABİLİR’

Pekcanlı, bu ihaleden vazgeçilmesi gerektiğini belirterek,

Fevzi Pekcanlı

“Buralar, Çevre Vakfı’nda kalmalı. Ama Çevre Vakfı da burayı ticari amaçlı değil, tamamen hizmete dönük yapmalı çünkü vakfımızın ciddi geliri var. Soyunma kabinleri, duş kabini gibi insanların temizliği ile alakalı bazı hizmetlerin Çevre Vakfı tarafından karşılanıp buranın halkımız tarafından ücretsiz kullanılmasının sağlanması gerekiyor. Bunlar, Çevre Vakfı’nın mevcut geliri ile çok rahat karşılanır” diye konuştu.

Saros Körfezi’nde Edirne Valiliği Çevre Vakfı tarafından 14 plajın 23 Haziran 2021 Çarşamba günü ihaleye çıkarılması planlanıyor. Bölge halkı ve STK’lar plajların ticarethaneye dönüşmesine tepki gösteriyor.