CHP'li Pala: Bilim insanları iktidarın kıskacına alınmış durumda

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Münci Yağcı’yla ilgili MEB'e soru önergesi veren CHP'li Kayıhan Pala, "Ülkemizde bilim insanları büyük bir baskı ile iktidarın kıskacında" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kayıhan Pala üniversitelerdeki baskı ve hukuksuz uygulamalara maruz kalan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Münci Yağcı’nın yaşadıklarını TBMM gündemine taşıdı.

MEB’e verdiği soru önergesinin ardından yaptığı açıklamada CHP’li Pala şunları söyledi:

“Gazi Üniversitesinde yöneticilerin FETÖ/PYD terör örgütü ile iltisaklı kişilerle iletişim kurduğu, görevlerini kötüye kullandığı ve kurum yararına faaliyetleri engellediği iddiasını gündeme getiren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münci Yağcı soruşturma yapılmadan görevinden alındı, kendisine ardışık disiplin cezaları verildi ve lehine olan mahkeme kararı uygulanmadı. Ayrıca Gazi Üniversitesinde kanser hastalarına yeni ilaç temin edecek erişkin ‘Faz 1 Merkezi’ni kuran Prof. Dr. Münci Yağcı, kurduğu merkeze müdür olarak atanmadığı için merkez faaliyete geçememiştir. Ülkemizde bilim, bilimsel kurumlar ve bilim insanları büyük bir baskı ile iktidarın kıskacına alınmış durumda. Sayın Yağcı’ya yapılan mükerrer soruşturmaları mahkeme kararını uygulamayarak görevi kötüye kullanan Gazi Üniversitesi yöneticileri hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı başta olmak üzere yapılan hukuksuz uygulamaları YÖK’ün cevaplaması istemiyle Millî Eğitim Bakanlığı’na sordum.”