CHP'li Nazlıaka: 'Firari sanıklardan biri hakkında Türkiye aleyhine ajanlık yaptığına dair belge sunuldu'

CHP'li Aylin Nazlıaka, 'zaman aşımı'ndan düşmesine hükmedilen Sivas Katliamı'na ilişkin firari üç sanık hakkındaki davanın duruşmasında mahkemeye 'ajanlık' belgesi sunulduğunu söyledi.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, mahkemenin 'zaman aşımı' gerekçesiyle düşürdüğü Sivas Katliamı'nın firari sanıkları Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş'ın yargılandığı davaya ilişkin “Bugün duruşmaya çok önemli bir belge sunuldu. 30 yıldır davanın avukatlığını yapan eski Ankara Milletvekilimiz avukat Şenal Sarıhan, bu firari sanıklardan birisinin Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ajanlık çalışmaları yürüttüğüne dair birtakım belgeler sundu” dedi.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında 33 aydının yaşamını yitirdiği katliama ilişkin firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş yönünden devam eden davanın zaman aşımı süresinin 2 Temmuz'da dolmasının ardından ilk duruşması bugün Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, kaçaklık durumunun zaman aşımı süresini etkilemeyeceğini öne sürerek üç firari sanık hakkında da zaman aşımı uygulanarak davanın düşmesini talep etti. 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Sivas Katliamı davasında firari sanıklar Murat Sonkur Eren Ceylan ve Murat Karataş yönünde 'zaman aşımı' gerekçesiyle davanın düşürülmesine hükmetti.

Duruşmaya katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kararın açıklanmasından önce Ankara Adliyesi’nin önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile katliam sanıklarından Hayrettin Gül’ün affedilmesini hatırlattı. Nazlıaka şunları söyledi:

“Bu duruşmalara defalarca kez geldim. 1,5 dakika süren duruşmalara bile şahit oldum. Yıllardır aranan ve Almanya’da oldukları bilinen,  kırmızı bültenle aranan 3 firari sanık Murat Sonkur, Eren Ceylan, Murat Karataş’ın bir an önce Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim edilmesi yönünde gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Bu firari sanıklar Alman Konsolosluğu'nda gittiler ve evlendiler. Bugün duruşmaya çok önemli bir belge sunuldu. 30 yıldır davanın avukatlığını yapan eski Ankara Milletvekilimiz avukat Şenal Sarıhan, bu firari sanıklardan birisinin Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ajanlık çalışmaları yürüttüğüne dair birtakım belgeler sundu. Onun için artık bir an önce bu sanıklara gerekli ceza verilmeli. Sanıklar Türkiye Cumhuriyeti'ne verilmeli ve ailelerin, toplumsal barış isteyenlerin yüreği soğumalı.” (HABER MERKEZİ)