CHP'li milletvekilleri: Bakanlık Ankapark’a el koymaya çalışıyor olabilir

CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Gamze Taşcıer, atıl durumda olan Ankapark’ta açıklama yaptı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ankapark’a el koymaya çalışıyor olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski başkanı Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar maliyetle yaptırılan ve yargı kararı sonucu bir hafta önce belediyeye devredilen Ankapark atıl durumda. CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Gamze Taşcıer, geldiği durumun gösterilmesi amacıyla Ankaralılara açılan Ankarapark’ta incelemelerde bulunarak açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Ankapark’a ilişkin belediyeyi hedef alarak, “Bu görüntülerde sizin hiç mi sorumluluğunuz yok?" sözlerine tepki gösteren CHP Milletvekilleri, bakanlığın “Ankapark’a el koymaya çalışıyor olabileceğini” söyledi.

‘ANKAPARK’I ANKARALILARDAN KAÇIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Ankapark’ın “hurda yığınına” dönüştüğünü, Ankaralıların paralarının “hurdalığa” gömüldüğünü ifade eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Arkamıza baktığımızda Atatürk’ün mirasının çiğnendiğini görüyoruz. Burada büyük bir doğa katliamını görüyoruz. Ankara’nın akciğerlerini mahvettiler, ağaçları katlettiler” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin alanı halka açtığını, Ankaralıların alandaki tahribatı görmesini istediklerini ifade eden CHP’li Emir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a seslenerek şunları söyledi:

“Melih Gökçek’in açıklamalarına baktığımızda bir şeyi görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu Ankapark’a el koymaya çalışıyor olabilir. Bunun hazırlıklarını yürüttüklerine dönük belirtiler var. Sakın aklınızdan bile geçirmeyin. Burası Ankaralılarındır ve buranın ne olmasına Ankaralılar karar verecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buradaki israfı, katliamı görmedi şimdi Ankaralıların elinden almak üzere harekete geçmeye çalışıyor. Burası yedi gün önceye kadar Bakanlığın ilgi alanında değildi. Buranın nasıl bu hale getirildiği millete gösterildikten sonra Bakanlık harekete geçti. Çünkü yaptıkları israfın görünür olmasını istemiyorlar, tutuştular. Ankapark’ı Ankaralılardan kaçırmaya çalışıyorlar."

‘KULAĞININ ÜZERİNE YATAN BAKAN SORUMLULUKTAN BAHSEDİYOR’

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de Ankapark’ın geldiği duruma tepki gösterdi. Ankaralıların milyonlarca lirasının “çöp yığını” haline getirildiğini ifade eden Taşcıer, doğanın tahrip edilmesinin yanı sıra parkın hayati risk olduğu halde kullanıma açıldığını hatırlattı. 31 Mart seçimleri öncesinde parkın açılışının yapıldığını, o dönem Bakan Kurum’a, “Burada güvenlik tehlikesi var, buraya yatırılan paranın ne olduğunu bilmiyoruz, soruşturmanız var mı” diye sorduklarını hatırlatan CHP’li Taşcıer sözlerini şöyle sürdürdü:

“O gün kulağının üzerine yatan Bakan, sorumluluğunu yerine getirmeyen Bakan, Ankaralının parasının hesabını sormayan Bakan kalkmış bugün, bir hafta önce teslim alan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Mansur Yavaş’a sorumluluktan bahsediyor. Hadi yalan söylüyorsunuz utanmanız da mı yok? Bu yapılan ölü yatırımın hesabının sorulmasını, hayallerini gerçekleştirmek için 801 milyon doları buraya gömen Gökçek’ten bu paranın bir an önce rücu edilmesini talep ediyorum. Yetkililerin de eğer gerçekten vicdan sahibiyse gerekli yasal ve hukuki işlemleri yapması lazım. Çevre Bakanlığı’nın burayı almak gibi bir niyeti varsa akıllarından bile geçirmesinler. Ankapark Ankaralılarındır. Eğer bir hukuksuzluğa başvuracaklarsa ilk seçimde Ankaralılar onlara cevabını verecektir."

Etiketler ankapark ankara