CHP'li Kaya: Metin Lokumcu'yu ölüme mahkum edenlerin hesap vermesini istiyoruz

Yarın görülecek Metin Lokumcu davası hakkında konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "Metin Lokumcu'yu haklı mücadelesinde ölüme mahkum edenlerin yargı önünde hesap vermesini istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Metin Lokumcu davasının yarın yapılacak duruşması hakkında, “Metin Lokumcu’yu o haklı mücadelesinde ölüme mahkum edenlerin yargı önünde, hukuk önünde hesap vermesini istiyoruz. Yarın o davanın müsebbipleri, ölüme sebep olanlar ilk defa hakim karşısına çıkacaklar. Biz, orada adaletin geç de olsa yerini bulmasını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

'METİN LOKUMCU İSMİ, KARADENİZ'DE DOĞASI TAHRİP EDİLENLER İÇİN ÇOK ÖZEL BİR ANLAM İFADE EDİYOR'

Metin Lokumcu’nun ölümüne doğrudan etkisi olduğu düşünülen kişilerin yarın ilk defa hakim karşısına çıkacağını belirten Kaya, şunları söyledi:

“Yarın Metin Lokumcu davası olacak. Metin Lokumcu davasını takip etmek için yarın Trabzon Adliyesi’nde olacağız, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte. Metin Lokumcu ismi, Karadeniz’de doğası tahrip edilen, yaylaları talan edilen, akarsuları HES’lerle yok edilen Karadenizli için çok özel bir anlam ifade ediyor. Bugün Türkiye’nin hangi bölgesine giderseniz gidin, maalesef bu talanlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ama Karadeniz, o doğal güzellikleriyle, cennet güzellikleriyle anılan Karadeniz, özellikle bu iktidar döneminde adeta talan edildi. Bütün yaylalarımız, bütün derelerimiz, bütün o doğal güzelliklerimiz bu talandan maalesef nasibini aldı.

'TALANA DUR DEMEK İÇİN MÜCADELE EDEN KARADENİZ İNSANI COPLANDI, ÖLDÜRÜLDÜ'

Buna dur demek için doğasına, toprağına, suyuna, börtüsüne böceğine, yaylasına sahip çıkmak için mücadele eden Karadeniz insanı ağır bedeller ödedi; coplandı, öldürüldü. İşte Metin Lokumcu da o isimlerden bir tanesi. Metin Lokumcu, bu mücadelenin simge ismidir. Metin Lokumcu’nun anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu mahkeme sürecini, bu yargılama sürecini arkadaşlarımızla birlikte takip edeceğiz.

'METİN LOKUMCU’NUN ÖLDÜRÜLMESİNDE DİREKT ETKİSİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN İNSANLAR YARGILANACAKLAR'

İlk defa yarın yapılacak duruşmada, Metin Lokumcu’nun öldürülmesinde direkt etkisi olduğu düşünülen insanlar yargılanacaklar. İlk defa mahkeme heyetinin huzuruna çıkarılacaklar. Uzun zamandır süren bir dava, çok geç gelen bir adalet olacak diye düşünüyoruz. Geç gelse de adaletin bir an önce gelmesini ve Metin Lokumcu’yu o haklı mücadelesinde ölüme mahkum edenlerin yargı önünde, hukuk önünde hesap vermesini istiyoruz. Yarın o davanın müsebbipleri, ölüme sebep olanlar ilk defa hakim karşısına çıkacaklar. Biz, orada adaletin geç de olsa yerini bulmasını istiyoruz." (ANKA)