CHP'li Kaya, Erdoğan'ın eski sözlerini hatırlattı: Erdoğan'ın affını Bahçeli mi isteyecek?

CHP'li Yıldırım Kaya, "Erdoğan 'Bir gece yattık sabah kalktık o dil yok. Türkçenin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız' demişti. Erdoğan'ın affını Devlet Bahçeli mi isteyecek?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleri tepki çeken Mahir Ünal'ın AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifası sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski açıklamasını hatırlattı.

Yıldırım Kaya, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bizim son derece zengin, bilim yapmaya, bilim üretmeye son derece müsait bir dilimiz varken bir gece yattık, sabah kalktık, baktık o dil yok. İşte şu anda Türkçenin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca kelime ve kavramlara başvuracaksınız ya da İngilizce, Almanca, Fransızca kelime ve kavramlara başvuracaksınız" dediği videosunu paylaştı.

Kaya, "Erdoğan'dan esinlenen Mahir Ünal, Türkçeye ve Cumhuriyet devrimlerine dil uzatmanın bedelini affını isteyerek ödedi. Erdoğan "Bir gece yattık sabah kalktık o dil yok. Türkçenin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız" demişti. Erdoğan'ın affını Devlet Bahçeli mi isteyecek?" ifadelerini kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında isim vermeden AK Partili Mahir Ünal'ı eleştirmişti.

Bahçeli, 25 Ekim'deki konuşmasında "Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir" demişti. (HABER MERKEZİ)