CHP'li Karaca: Yenişehir Havaalanı İstanbul'un gölgesinde bırakılıyor

Bursa CHP İl Başkanlığı Yenişehir Havaalanı'nda açıklama yaparak, havaalanının âtıl bırakılmasına tepki gösterdi. Açıklamada, belediyenin hizmet vermekte sınıfta kaldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

BURSA- Bursa Yenişehir Havaalanı'nda düzenli olarak sefer sayısının azalmasına tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanlığı, Yenişehir Havaalanı önünde saat 12.00'de basın açıklaması düzenledi. Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, il-ilçe yöneticileri, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, Osmangazi Kadın Kolu Başkanı Meryem Sezer ve belediye meclis üyelerinde katıldığı basın açıklamasında Yenişehir Havaalanı'nın İstanbul'daki havalimanlarının gölgesinde kaldığı belirtilerek, yerel ve genel idareye tepki gösterildi.

'BURSA ANCAK BU KADAR KÖTÜ YÖNETİLİR'

Bursa Büyükşehir Belediyesi pek çok projenin aksaması ve doğru yönetilememesi nedeniyle muhalefet tarafından eleştiriliyor. Yenişehir Havaalanı'nın âtıl pozisyona itilmesine yönelik bir araya CHP heyeti adına basın açıklamasını il başkanı İsmet Karaca okudu. Bir sanayi kenti olan Bursa'nın ülke ekonomisindeki payından bahseden Karaca, "5 milyonu aşan nüfusla pek çok Avrupa kentinden daha büyük ekonomik güce sahibiz" dedi.

Sanayi, tarım, tarih, kültür kenti olan Bursa'nın mevcut belediye tarafından kötü yönetildiğini sözlerine ekleyen Karaca, "Kurulduğu günden beri hak etmediği siyasi destek alan Ak Parti iktidarı Bursa’ya gelince büyük bir rahatlık içinde. Böyle bir kenti İstanbul’un gölgesinde bıraktı. Hızlı tren de Yenişehir için çok önemli bir konu. Deniz ulaşımından, metrosuna okullarından, hastanelerine kadar… AK Parti iktidarının 19 yılda Bursa kent merkezine yaptığı bir tane devlet hastanesi yok. Yıktı, kapattı bir tane hastane yapmadı. Gördüğünüz havaalanını kamu işletiyor" ifadelerini kullandı.

Yerel idarenin havaalanları arazilerini rant sahaları olarak değerlendirdiğini vurgulayan CHP'li Başkan Karaca, "Sabiha Gökçen Havaalanı 2017 yılında 31 milyon yolcu taşıdı. Bursa’nın bunda çok önemli payı var. Orası Bursa’nın havaalanıymış gibi yansıtıldığı için Yenişehir Havaalanı âtıl kaldı. Bugün buradan sadece 3 kente ulaşım var. Sabiha Gökçen Havaalanı'na Bursa Büyükşehir Belediyesi her gün 25 tane otobüs kaldırıyor. 25 tane de oradan geliyor. Ortalama her gün 2500 yolcuyu toplu ulaşım aracıyla taşıyorlar" diye konuştu. Sözlerine "İstanbul Havaalanı'na da BURULAŞ’tan kesintisiz ulaşım var" diye devam eden Karaca, İl Başkan Yardımcısı Baran Güneş'in iki hafta önce Danimarka’ya 546 liraya gittiğine dikkati çekerek, Bursa’dan İstanbul Havaalanı'na 600 liraya gidilebildiğini söyledi: "Belediye hizmet vermekte sınıfta kaldı."