CHP'li Gürer: Yeni neslin hayvancılığı sürdürebilmesi zor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de küçükbaş hayvancılıkla uğraşan besicilerin sorunlarını dinledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer, küçükbaş hayvancılık yapan sürü sahipleri ile görüştü. Koyunu yeni doğan yavrusu ile satışa sunan sürü sahipleri bu yıl kurban fiyatı 15 bin lirayı bulacağını ifade ettiler. Gürer,  5 milyon yakın küçükbaş hayvan varlığında meydana gelen azalmanın  bu bağlamda önemli sorun yarattığını belirtti.

Gürer, küçükbaş hayvancılığın yıllar içinde maliyetlerin artmasıyla birlikte giderek zorlaştığını ve özellikle yem ve mazot fiyatlarındaki artışların, bu işten para kazanamayan besicilerin sayısını hızla artırdığını ve bunun Niğde’de kurulan hayvan pazarına da yansıdığını belirtti.

Gürer, “Niğde'deki hayvan pazarındayız. Koyunlar, keçiler, kuzular... Hatta yavrulamış koyunların anasıyla birlikte yavrusuyla birlikte satışı gerçekleştiriliyor. Ancak, hayvan Pazar bu hafta biraz durgun. Geçtiğimiz süreçte daha hareketliydi. Şu anda her hafta et fiyatları artıyor. Özellikle küçükbaş hayvanın pirzolasını artık çoğu insan göremiyor. Ama üretenler, besiciler de diyor ki, o kadar yem fiyatları, girdi fiyatları arttı ki, bu hayvancılığı yapacak hal kalmadı” diye konuştu.