CHP'li Gök: Ankara Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlara ne oldu?

CHP Ankara Milletvekili Gök düzenlediği basın toplantısında kapatılan Ankara Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar için, "Hayvanlara ne oldu? Neredeler?" sorusunu yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılında kapatılan Ankara Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanları sordu.

Ankapark'ın geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediyesine devredildiğini anımsatan Levent Gök, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, bu proje için harcanan 801 milyon doların hesabını sormak yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı suçladığını söyledi.

Ankara Hayvanat Bahçesi 26 Ağustos 2013 tarihinde kapatıldı ve yerine 2016 tarihinde Ankapark adlı bir temapark açıldı.

CHP'li Gök, Ankara Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar için, "Büyük çoğunluğunun yollarda telef olduğunu biliyorum" diyerek şöyle konuştu:

"2013 yılında kapatılan Ankara Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlara ne oldu? Neredeler? Ben, o zaman büyük çoğunluğunun yollarda telef olduğunu biliyorum. Gökçek, o dönem zimmetinde bulunan bu hayvanlardan dolayı da sorumludur. Bunların yerine konulması çok da kolay değildir. Farklı ülkelerden temin edilebilecek bu hayvanların akıbetinin açıklanması gerekiyor."

Gök, 'Bakan Kurum'un, Ankara'nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Çamlıdere'de, ÇED raporu olmayan bir otelin açılışını yaptığı' iddiasının dile getirildiğini de aktardı. Gök, Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bu konuda yazılı soru önergesi verdiğini söyledi.

Yargıtay'ın 'Ankara Garı' saldırısı davasında, mitinge katılan sivil toplum örgütlerinin temyiz hakkı bulunmadığı yönünde karar aldığını belirten Gök, bu kararın Türk hukuku için bir 'skandal' olduğunu dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler TBMM CHP ankapark