CHP'li Cevdet Akay: Bakan Göktaş adeta aklımızla alay etmiş

CHP'li Cevdet Akay, komisyonda sorduğu sorulara Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın verdiği yanıtlar üzerine "Sayın Bakan verdiği cevapta adeta aklımızla alay etmiş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Karabük Milletvekilli Cevdet Akay’ın bütçe görüşmeleri sırasında sorduğu sorulara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan cevap geldi.

22 Kasım 2023 Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında sorular yönelten CHP'li Akay’a Bakan Göktaş’tan yanıtlar geldi.

Bakan Göktaş, Akay'ın "2024 yılında yapılacak olan 20 milyon 344 bin liranın hangi kar amacı gütmeyen kuruluşlara transfer edilecek?" sorusuna "Herhangi bir kuruluşa transfer yapılmayacak" yanıtını verdi. Akay, “Komisyon toplantısında bizlere yaptığı sunumda 19 sivil toplum kuruluşuna protokol yaptıklarını ve protokol çerçevesinde de çeşitli harcamalar yapıldığını ifade etmişti. Fakat tarafıma iletilen yazılı cevapta herhangi bir STK’ya transfer yapılmayacağını iletmiş. Sayın Bakan’ın verdiği cevapta adeta aklımızla alay etmiş” dedi.

Yetiştirme yurtlarından kaçan veya kaçırılan çocukların akıbetini soran Akay’a yanıt vermekten kaçan Bakan Göktaş, komisyon toplantısında istatistiki bilgileri yazılı olarak göndereceğini söylemesine rağmen istatistiki bilgileri paylaşmadı.

Duruma tepki gösteren Akay, “Sayın Bakan'a net bir soru sorduk, bize gerçekleri söylemek yerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi göndermiş. İstatistiki bilgileri göndermeyecekseniz neden göndereceğim diyorsunuz Sayın Bakan. Bu yapılan doğrudan TBMM’nin denetim mekanizmasını bypass etmektir.” ifadelerini kullandı.

Etiketler Cevdet Akay chp