CHP’li Çelebi: AKP’nin 21 yıllık saltanatını işsizlerle yıkacağız

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, ülke ve kent olarak bayrama ekonomik kriz gölgesinde girdiklerini söyledi. Çelebi, “Birkaç ilçe belediyemize yapılan iş başvurusu 150 binin üzerinde” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Murat Yıldız

ADANA - Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılına ait Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’na göre, işsizlik oranında yüzde 19,2 ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari başı çekiyor. Adana’da bu oran ise yüzde 14,4. CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana’nın işsizlikte başı çeken kentlerden biri olduğunu söyleyerek “Sadece Adana Büyükşehir ve birkaç ilçe belediyemize yapılan iş başvurusu 150 binin üzerinde” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi

'2002’DEN BERİ AKP’NİN BİRİNCİ OLDUĞU ADANA’DA DURUM DEĞİŞECEK'

Çelebi, “Adana’da yaklaşık 400 bin işsiz var ama TÜİK gerçek rakamları ortaya koymuyor” diye konuştu. TÜİK’e göre Mersin ve Adana'dan oluşan TR62 Bölgesinde 2021 yılı işsizlik oranının yüzde 13,2 olarak gerçekleştiğini anımsatan Çelebi, “Seçimden hemen sonra bu rakamları gerçek haliyle netleştirip ortaya koyacağız. İşsizliği ve yoksulluğu yenmek, istihdamı artırmak gibi projelerimizi Adana’da da hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Adana’nın işsizlerden geçilmediğini kaydeden Çelebi, şunları söyledi: “2002 yılından bu yana AKP’nin her seçimde birinci olduğu Adana, yoksulluğun, işsizliğin, çaresizliğin kucağına itildi. AKP’nin 21 yıllık saltanatını yoksullar, işsizler, tencerelerinde aş yerine dert kaynatanlar, atanamayan öğretmenler, kadınlar ve gençlerle birlikte yıkacak, Adana’da da birinci parti olacağız.”

Soğandan, domatese, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin ateş pahası olduğunu söyleyen Çelebi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati’ye göre, mayısta enflasyon düşecek. Bir yalan rüzgarıdır almış başını gidiyor. Biz şu an Adana’yı ilçe ilçe, köy köy geziyoruz. Esnaf, kadın, çiftçi ve gençlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz ve iktidarın bu algı operasyonlarına artık kimsenin itibar etmediğini görüyoruz. Çünkü artık halkımız uyandı. Hiç kimsenin çalışmadığı evler, çöpten ekmek toplayanlar, pandemiyle birlikte patlayan işsizlik ve Adana’nın da içinde olduğu 10 ili vuran deprem nedeniyle bayrama buruk giriyoruz. Adana halkı, yoksulluğu en acı haliyle yaşıyor. Adanalılar, çaresizliği, işsizliği, vicdansızlığı, ölçüsüzlüğü, ahlaki ve vicdani değerlerin nasıl altüst edildiğini görüyor ve kararını da buna göre verecek” diye konuştu.

 

 

Etiketler Adana işsizlik