CHP’li Burhanettin Bulut: ASM’ler faturalarını bile ödeyemeyecek

CHP’li Burhanettin Bulut, Aile Sağlığı Merkezleri’nin faturaları ödemekte güçlük çekeceğini söyledi, Bakan Koca’ya, “ASM’ler neden “ticarethane” fiyatlandırmasından ücretlendiriliyor?” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, elektriğe ve doğalgaza peş peşe yapılan zamlar nedeniyle Aile Sağlığı Merkezleri’nin (ASM) zor durumda kalacağına dikkat çekerek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Birinci basamak kamu sağlığı hizmeti veren Aile Sağlığı Merkezleri’nin faturalarının “ticarethane” üzerinden ücretlendirildiğini ifade eden Bulut,

“Devletin aile hekimlerine elektrik, su, doğalgaz faturalarını, merkezin kirasını, malzeme, kırtasiye giderlerini, yanlarında çalışan personelin maaş giderlerini karşılaması için aylık olarak verdiği cari gider adı altındaki 8-15 bin TL arasında ödeme pek çok kaleme yetmeyecektir. ASM’ler faturalarını ödemede sıkıntı çekecek, hekimler soğuk ve karanlıkta hasta bakmak zorunda kalacaktır” dedi.

‘NEDEN TİCARETHANE SAYILIYOR?’

 CHP’li Bulut, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması talebiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede şu soruları yöneltti:

-ASM’lere aylık olarak verilen ancak enflasyon karşısında her gün eriyen cari gider adı altında yapılan ödemenin artırılmasına yönelik bir girişiminiz olacak mıdır?

-ASM binalarının kamu tarafından yapılmasına, kira-kiracı ilişkisi ortadan kaldırılmasına yönelik bir planınız var mıdır?

-ASM’ler kamu kurumları sayılmalarına rağmen neden “ticarethane” fiyatlandırmasından ücretlendirilmektedir?

-Türkiye’de son 2 yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç ASM kirasını, faturalarını ödeyememiştir? Kaç ASM kirasını ödeyemediği için kapanmıştır?

-ASM’lerin sorunlarının çözülmesine yönelik Bakanlığınızın bir planı var mıdır? (DUVAR)

Etiketler ASM fatura