CHP’li Başarır’dan Bozdağ’a: Size niye bir fezleke gelmiyor?

CHP'li Ali Mahir Başarır, Adalet Bakanı Bozdağ'a Fethullah Gülen'e ilişkin sözlerini hatırlatarak "Soruşturma ve fezlekeler neden hep muhalefete geliyor. Size niye bir fezleke gelmedi?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile tartıştı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yargılandığı Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından hakkında fezleke düzenlenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bir konuda açıklama yaparken resmi bilgiler aldıktan sonra daha ciddi, daha net, açıklama yapılmasının uygun olduğunu ifade etti.

Başarır, “Yalova’da bir olay yaşadık. O an mahkeme salonunda olan havuz medyasının bir gazetecisi gizli bir çekim yaptı ve o videoları böl-kes-yapıştır olarak sosyal medyada paylaştı. Bunun üzerine siz mahkemenin çözüm kayıtlarını almadan, tüm bilgileri almadan akşam saatlerinde açıklama yaptınız, ertesi gün açıklama yaptınız. Yalova Adliyesi'ni ziyaret ettiniz. Sayın bakan gerçekten orada olanların tamamını incelediniz mi? Biz mahkeme bastık mı sayın bakan?” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Yalova’daki olay hakkında kendisine 'yalan söylüyorsun' demesi üzerine CHP’li Başarır, “Bana yalan söylüyorsun deme. Biz orada mahkemeyi takip ediyorduk. 50 milletvekili mahkemeyi takip ederken mahkeme ara karar verdikten sonra mahkeme salonunu terk ettik. Nasıl mahkeme bastık sayın bakan? Oradaki hâkim, hanımefendi 'defolun buradan' dedi milletvekillerine sayın bakan. Milletvekillerine, oradaki ziyaretçilere hakaret etti. Bunlar bazı videolarda var. Bunları neden konuşmadınız sayın bakan? Siz Adalet Bakanı’sınız, mahkemeden fezleke geliyorsa, mahkeme o dökümleri veriyorsa onu inceledikten sonra konuşacaksınız. Siz havuz medyasının ağzıyla açıklama yapmamalısınız” dedi.

'FETHULLAH GÜLEN'E SELAM YOLLADINIZ, SİZE NİYE FEZLEKE GELMEDİ SAYIN BAKAN?'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Fethullah Gülen'e ilişkin sözlerini hatırlatan CHP’li Başarır, “Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye Antalya’dan selamlarımı iletiyorum, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendiye teşekkür ediyorum. Cemaat'le AK Parti arasında bir fitne ateşi yakmayı başaramayacaklar, stadyumlar olimpiyatlara dar gelecek" dediniz. Bunu söyleyen öğretmenler, bunu söyleyen memurlar şu anda Silivri’de koğuş mümessili ama siz Adalet Bakanı’sınız sayın bakan. Size niye bir fezleke gelmedi? Size bir soru daha sormak isterim. 85 milyonun diline hakaret eden, cumhuriyete hakaret eden Mahir Ünal’a bu saat itibariyle TCK 301’den bir fezleke geldi mi sayın bakan?” ifadelerini kullandı.

'BÖYLE BİR ADALET OLMAZ'

Bu fezlekelerin, soruşturmaların neden hep muhalefeti bulduğunu soran CHP’li Başarır, "Bunu sormak hakkım değil mi? Siz, Mahir Ünal’ın açıklamalarından rahat mısınız? FETÖ’yü övme, bir dönem onla yürüme, onu bu Meclis'te savunma, ona hakaret eden Kamer Genç’e her lafı söyleme hakkınız var ama Bank Asya’nın önünden geçen insanlar tutuklanacak öyle mi? Böyle bir adalet olmaz. Yüzünüze bakarak söylüyorum. Siz bu ülkenin adalet bakanıysanız önce bir geçmişteki konuşmalarınıza bakın. Size niye bir fezleke gelmiyor? Mahir Ünal’a neden gelmiyor? Bir rüşvet sözleşmesi yapan 5 milyon dolarlık milletvekiliniz var. İmzayı reddetmedi, olayları reddetmedi ama hala tek bir soruşturma yok. 180 milyon dolarlık kara parası, otelleri, Yunanistan’da bir sürü ilişkileri olan bir milletvekiliniz var. Neden ona bir fezleke gelmedi sayın bakan? Sizin bunları dinlerken başınızı öne eğip bir düşünmeniz gerekir. Biz neyiz, biz ne durumdayız diye düşünmeniz lazım. Takvim’in, Yeni Şafak’ın haberiyle dokunulmazlıklar kalksın. Koyun o zaman fezlekeleri işleme. Eğer benim bir suçum varsa ben hesabımı veririm ama sen de ver sayın bakan” dedi.

'EĞER ADALET BAKANLIĞI BU USULSÜZLÜKLERİ YAPARSA DİĞER BAKANLIKLAR NE YAPMAZ?'

Son olarak Adalet Bakanlığı’nın Kamu İhale Kanunu’ndaki usulsüzlüklerine değinen CHP’li Başarır, “Türkiye’de yapılan birçok ihalenin Kamu İhale Kanunu’na aykırı olduğunu görüyoruz ama Adalet Bakanlığı’nda yapılan bazı ihalelerin Sayıştay tarafından usulsüzlüğünün tespiti bizi çok üzüyor. 3 tane ihale örneği vereceğim. Bunlardan ilki Yargıtay Başkanlığı Hizmet Binası ve İlave İşleri ile ilgili 598 milyonluk bir ihale. İkincisi ise Danıştay Başkanlığı Eğitim Tesisi ile ilgili 64 milyonluk bir ihaleyken son olarak da Yargıtay Başkanlığı Hizmet Binası ile ilgili 1 milyarlık bir ihalenin 21/b ile yapıldığı ve Sayıştay’ın bir usulsüzlük tespit ettiğini görüyoruz. Eğer Adalet Bakanlığı bunu yaparsa diğer bakanlıklar ne yapmaz? Adalet Bakanlığı’nın bu konuda daha çok dikkat etmesi gerekmez miydi?” sözlerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)