CHP'li Başarır: Kurultay cumarteside kaldı, sokaklardayız

CHP'li Ali Mahir Başarır, "Değişim, demokrasimiz adına umut verici bir olaydır. Genç, tecrübeli, Türkiye'yi bilen, siyaseti bilen, çalışkan, yetenekli bir Genel Başkanımız var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Başarır, CHP 38'inci Olağan Kurultayı'nın demokratik teamüller içeresinde yapıldığını belirterek, "Yeni Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel oldu. Partimize büyük hizmetler veren dürüstlüğü, uzlaştırıcı kimliği, onurlu duruşuyla Sayın Genel Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ediyorum. Ona olan vefamız, bugün de yarın da devam edecek. Yeni Genel Başkanımızı, CHP Grubu adına bir kez daha kutluyorum. Hepimiz mutluyuz, umutluyuz" ifadelerini kullandı.

'YARINDAN TEZİ YOK SOKAKLARDAYIZ'

Bugünden itibaren CHP'de tarihi bir sorumluluğun başladığına dikkat çeken Başarır, "Kurultay bitmiştir. 2 aday yarıştı. Destek veren, vermeyen hepsi bizimdir. Bundan sonra tarihi bir sorumluluğumuz var. O koltuk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğu. Kurultay, cumarteside kaldı. Yarından tezi yok sokaklardayız. Yurttaşlarımızla buluşup onların sorularını dinleyeceğiz. Dün dünde kaldı, biz geleceğe bakacağız. Bundan sonra öncelikle yerel seçim, ondan sonra 2028'de, ki erken de olabilir, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak bu ülkeye huzuru, barışı, kardeşliği, demokrasiyi getireceğiz." diye konuştu.

YARGITAY'A CAN ATALAY TEPKİSİ 

Başarır, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay'ın tutukluluk durumuna ilişkin de "Bu parlamento ve ülkemiz adına üzücü bir meseledir. Yargıtay'a sesleniyorum. Hiçbir yargı kurumu Anayasa Mahkemesinden daha büyük değildir. Can Atalay'a özgürlük diyorum." dedi.

'YETENEKLİ BİR GENEL BAŞKANIMIZ VAR'

Başarır, değişim talebinin sadece partinin değil; teşkilatların ve vatandaşların talebi olduğunu belirterek, "51 yıl sonra ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi delegasyonu, milletvekilleri genel başkanını değiştirdi. Parti içi demokrasi adına, gelecek adına umut verici bir olaydır. Genç, tecrübeli, Türkiye'yi ve siyaseti bilen, çalışkan, yetenekli bir genel başkanımız var. Gençliği çok önemli. Dünya da bunu konuşuyor, Avrupa da şu anda bunu konuşuyor. O yüzden olumlu görüyorum, sağlam adımlarla hep beraber çalışacağız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)