CHP'li Arık: Tomarza Belediyesi aynı firmaya 4 milyon liralık fatura kesmiş

Kayseri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Çetin Arık, geçtiğimiz günlerde Kayseri Tomarza Belediyesi hakkında mecliste gündeme getirdiği yolsuzluklarla ilgili Tomarza Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Arık, "Bunların hesabını sormak benim namus borcumdur" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

KAYSERİ- Kayseri CHP Milletvekili Çetin Arık, geçen günlerde meclis kürsüsünden, Kayseri’deki Tomarza Belediyesi’ne ait yolsuzlukları belgeleri ile birlikte dile getirmişti. Bu defa iddiaların geçtiği Tomarza’nın çeşitli bölgelerini ve muhtarlarını ziyaret eden Arık, ziyaretin ardından Tomarza Belediyesi önünde konuyla alakalı basın açıklaması yaptı. Çetin Arık, Tomarza halkının 1 kuruşunun hesabını sormanın namus borcu olduğunu söyledi ve belediyeye ait olan kesilmiş faturaları göstererek açıklamalarda bulundu. 

ARIK: FATURA KESİLEN FİRMA YÖNETİCİLERİ AK PARTİ’Lİ

Konuşmasına kimseyle kişisel bir husumetinin olmadığını söyleyerek başlayan Çetin Arık, Tomarza Belediyesi’nin kesmiş olduğu faturaları göstererek, ‘‘Bu elimde gördüğünüz 100 adet fatura, 2017 ocak ayından başlayıp, 2017 aralık ayına kadar süren, Sema Yapı adlı firmaya Tomarza Belediyesi'nin kestiği fatura. Sema Yapı'nın yönetim kurulu, AK Parti’nin yöneticisi, AK Parti’nin encümeni ve AK Parti’nin bir üyesi’’ dedi.

Sadece bu dönemde Sema yapı adlı firmaya 4 milyona yakın fatura kesildiğini belirten Arık, ‘‘Sadece ocak ayında bu firmaya yapı, denetim ve onarım adı altında 100 bin liralık fatura kesilmiş. Ocak ayında Tomarza’da bu ödeme için Sema Yapı ne yapmış? Yine şubat ayı içerisinde belediye 250 bin liralık fatura kesmiş. Ben burada Tomarza halkının hakkını arıyorum. Şubat ayında kara kışta Sema Yapı Tomarza’ya ne yapmış? Her ay bu şekilde farklı meblağlarda faturalar kesilmiş’’ dedi.

'FİYATININ 10 KATI FATURA KESİLMİŞ'

Hakkı yenen Tomarza halkının ilk seçimde bu yönetimin üzerini çizeceğini söyleyen Arık, ‘‘Bakınız, Fen İşleri tarafından Dadaloğlu-Karapınar’a 02.10.2017 tarihli yol yapımı diye kesilen fatura burada. Şimdi oradan geliyorum. Sayın muhtarım ile görüştüm. 'Yol yapıldı mı?' diye sordum. 'Hayır, yapılmadı' dedi.  Yol yapımında 100 torba çimento, 180 torba kireç, 2800 adet 20’lik briket, 3500 adet 25’lik briket, 50 torba kalekim, 10 litre yağlı boya, 10 litrede dış cephe boyası kullanılmış. Ben şimdi Tomarzalı hemşerilerimin vicdanına soruyorum. Yol yapımında dış cephe boyası kullanılır mı?" dedi ve o günün tarihiyle faturanın, fiyatının 10 katına kesildiğini belirtti.

‘BEN BUNLARI SORMAYACAK MIYIM?’

Çetin Arık, belediyenin farklı farklı kestiği faturaları göstererek; ‘‘Ben bunları sormayacak mıyım? Bunları sorunca Özhaseki, ‘Sen Kayseri’nin adını kirletiyorsun. Kayseri milletvekiline yakışır mı hiç Kayseri’nin adını kirletmek’ diyor. Sayın Özhaseki, pislikleri halının altına süpürerek Kayseri sevdalısı olunmaz. Kayseri’ye benim canım kurban. Pislikleri temizlersek Kayseri sevdalısı oluruz’’ diyerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye tepki gösterdi.

Arık son olarak ellerindeki belgeleri Cumhuriyet Savcılığına vererek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.