CHP'li Alp: Öğrenciler Arpaçay'dan Kars'a gidemiyor

Arpaçay'dan Kars merkeze tek yönlü ulaşım ücretinin 120 TL olduğunu belirten CHP, Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, üniversite hazırlık öğrencilerinin Kars'a ulaşamadıklarını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, beraberindeki CHP heyeti ile birlikte Arpaçay ilçesine gitti. Burada bir açıklama yapan Alp, Arpaçay belediyesine ait otobüsün atıl halde bırakılması nedeniyle, üniversite hazırlık öğrencilerinin Kars şehir merkezine gidemediklerini belirtti.

Milletvekili Alp, CHP Arpaçay ilçe başkanı Kerem Ekinci ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. Burada Arpaçaylıların şikayetlerini dinleyen Alp, başta üniversite hazırlık öğrencileri ve stajyer öğrencilerin Kars şehir merkezine gidebilmek için tek yönlü ulaşım ücretinin 120 TL olduğunu ve bunu karşılayacak imkanı olmayan öğrencilerin sınava hazırlanamadıklarını belirtti.

İlçe halkını önümüzdeki yerel seçimlerde CHP etrafında kenetlenmeye davet eden Alp, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Kars’ın Arpaçay ilçesindeki çocuklarımızın üniversiteye hazırlanma imkanları maalesef ki yok. Arpaçay’dan Kars’a dolmuş ücretleri kişi başına 120 lira. Üniversite sınavlarına hazırlanan ve staja giden öğrencilerin günlük 120 lirayı karşılama imkanları olmadığı için Arpaçay ilçemiz ve köylerimizin çocukları üniversite sınavına hazırlanamıyor. Bu sorunu çözmek için önümüzdeki yerel seçimde bütün Arpaçay halkını Cumhuriyet Halk Partisi etrafında kenetlenmeye çağırıyorum. Arpaçay Belediyesine ait olan ve şu andan garajda bekletilen otobüs, marifetiyle öğrencilerimizi sadece yakıt parası maliyetine taşıyacağız ve bu soruna son vereceğiz.” (HABER MERKEZİ)