CHP'li Ali Şeker: Karaali'de kadınların yerine oy kullandılar

CHP'li Ali Şeker partisinin görevlisi olarak gittiği Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde darp edildi. Şeker, kadınların yerine erkeklerin oy kullandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin İstanbul eski Milletvekili Ali Şeker, Urfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde 40 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Bugün sabah saat 07.00'den itibaren köyde bulunan CHP heyeti burada usulsüzlüklerin yaşandığını söyledi.

'KADINLARIN YERİNE OY KULLANDIRILIYOR'

Konuyla ilgili Gazete Duvar'a konuşan Şeker şunları söyledi: "Bu köy kadınların yerine oy kullanıldığı bir köy. Ayrıca sandığa gelmeyen kadınların yerine de oy kullandırılıyor. Biz de 3 arkadaş bu köye gittik. Burada bin 93 seçmen var. Düşünün ki burada Erdoğan'a bin 74 kişi güya oy veriyor. Biz de valiliğe, emniyete tedbir alınsın diye her yere bildirdik. AKP'nin görevlileri buradaki sandık başkanlarını tehdit ediyorlardı. Bizim orada varlığımız reddettiler ve bizi taciz ettiler. Görevli olarak orada olduğumuzu ve usulüne uygun oy kullanılması için yasal durumu hatırlattık. Kadınların yerine oy kullanıldı. Bizi 3 sandığın kurulduğu caminin taziye evinden çıkarttılar burada oy kullanılıyor. İki kadın ve bir subay eşi dışında hiçbir kadın yoktu. Bizi sürekli taciz edip terörist tanımlamalarıyla kendi yaptıkları seçim terörünü bize yansıtarak tehdit ettiler. Biz bunun suç olduğunu söyledik. Burada sadece 4 jandarma görevlisi vardı. Yaşanan usulsüzlüklere karşı çıktığımız için 30 - 40 kişi saldırmaya çalıştı. Araya girenlere sayesinde büyük bir lincin önüne geçildi."