CHP’li Akın: İşler durumdaki Atatürk Havalimanı’nı yıkmak ihanettir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul Atatürk Havalimanı’na ilişkin ihaleye tepki gösterdi, bu adımın seçim öncesi atılmasını "manidar" olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, işler durumda olan Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi yapımı için yıkılmasına yönelik yapılan ihalenin 'Türkiye’ye ihanet' anlamına geleceğini söyledi. İktidarın, Atatürk Havalimanı’nı seçime kısa bir süre kala yıkmaya hazırlandığını söyleyen Akın, "Olası bir iktidar değişikliğinde kendi yandaş şirketleri tarafından işletilen İstanbul Havalimanı’nın etkilenmemesini amaçlanıyor. İşler durumda olan ve çalışan bir havalimanını tamamen siyasi bir tercihle yıkmak kamuya büyük bir zarar oluşturacak" dedi.

'BÜYÜK ZARARA NEDEN OLDU'

İktidara yakın şirketlerin işlettiği İstanbul Havalimanı’nın etkilenmemesi amacıyla işler durumdaki Atatürk Havalimanı’ndaki tarifeli seferler 3 yıl önce durdurulduğunu hatırlatan Akın, "Parti iktidarının pandemiyi bahane ederek alternatif pek çok yer bulunmasına karşın Atatürk Havalimanı’ndaki pistin üzerine hastane yapması büyük bir zarara neden olurken, kamuoyuna yansıyan haberlere göre havalimanının tamamen yıkılması için ihale yapıldığı ortaya çıktı. İşler durumda olan ve izin verilmesi durumunda tarifeli uçuşların da başlayabileceği Atatürk Havalimanı’nın sebepsiz yere yıkılması Türkiye’ye ihanet anlamına gelecektir" diye konuştu.

‘SEÇİM ÖNCESİ YIKIM İÇİN ACELE EDİLMESİ MANİDAR’

Seçim öncesi yıkım için acele edilmesini "manidar" olarak nitelendiren Akın, "AK Parti kendi yandaş şirketleri tarafından işletilen yeni havalimanının etkilenmemesi için olası bir iktidar değişikliğinde işler durumdaki Atatürk Havalimanı’nı yıkarak tekrar açılmamasını amaçlamaktadır" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürk Havalimanı’nın yıkılması ülkemizdeki en önemli ulaşım tesislerinden birinin tamamen yok olması anlamına gelecektir. Atatürk Havalimanı’nın hiçbir sebep yokken tamamen siyasi bir tercihle yıkılması kamuya büyük bir zarar oluşturacaktır. Henüz yılbaşında yaşanan kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı yerine Atatürk Havalimanı’na inmek zorunda kalan iktidar temsilcileri aldıkları bu karar nedeniyle kamu vicdanında hesap vereceklerdir." (DUVAR)