CHP’li Akın: Esnaf Bakanlığı kuracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidara gelmeleri halinde esnafın sorunlarına çözüm üretecek Esnaf Bakanlığı’nın kurulacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir’deki esnaf ve sanayi odalarının temsilcilerini ziyaret etti. Ziyaretinde yaptığı konuşmada iktidara gelmeleri halinde ‘Esnaf Bakanlığı’ kuracaklarını ifade eden Akın, “Esnafın derdini anlatacağı bir yer olsun istiyoruz” dedi.

'ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK, BORÇ FAİZLERİ SİLİNECEK'

Esnafın siftahsız dükkan açtığını ve kapanan kepenk sayısının arttığını ifade eden Akın, “Esnafımızın esnaf kredi kooperatiflerinden ya da bankalardan aldıkları kredilerini ödeyemediğini bilmeyen, duymayan kalmadı. Buna karşın bu konu iktidarın umurunda bile değil. Biz iktidarımızda bu borçların faizlerini sileceğiz. Esnaf bugün derdini nereye anlatacak. Bir bakanlık var mı? Milyonlarca esnaf var, Allah nasip ederse göreceksiniz Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnafın derdini anlatacağı bir yer olsun istiyoruz” dedi.

‘ÇİFTÇİLERİN KREDİ FAİZLERİ İKTİDARIN İLK HAFTASINDA SİLİNECEK’

Çiftçilerin yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Akın, iktidara gelmeleri halinde, ilk bir hafta içinde, çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerinden ve bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sileceklerini söyledi. (DUVAR)