CHP'li Akdoğan: Emekli Kart teklifimizi TBMM'ye sunuyoruz

Emekli Kart ile ilgili kanun teklifini Meclis'e sunduklarını söyleyen CHP'li Umut Akdoğan, "İktidar semirttiği müteahhitten, faiz lobilerinden, tefecilerden kesip emekliye verse kaynak var" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Umut Akdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dile getirdiği “Birleşik Emekli Kart” konusu ile ilgili 'Emeklilere Emekli Kart Verilmesi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM’ye sunduklarını açıkladı.

'EMEKLİ ÜŞÜDÜĞÜNDE FATURAYI DÜŞÜNÜP KOMBİYİ KISMASIN DİYORUZ'

Akdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde bu teklifimizi Genel Başkanımız Özgür Özel kamuoyuyla paylaştı. Biz de somutlaştırdığımız önerilerimizle TBMM’ye bir yasa teklif ediyoruz. Emeklilerimize bir nebze de olsa nefes aldıracak bu teklifimizle Emekli Kart uygulaması başlatılmasını öneriyoruz. Bu kartla emeklilerimize elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlerin yüzde 40 indirimli temin edilmesini sağlayalım diyoruz. Kamu hizmetlerinden emeklilerimiz tamamen ücretsiz faydalansınlar diyoruz. En önemlisi de tüm emeklilerimize her bayramda verilecek Bayram ikramiyesi asgari ücret kadar olsun diyoruz. Benim Ayşe Teyzem, Fatma Ablam, Ahmet Dedem, Ali Amcam çarşıya pazara gidince 3 kuruşun hesabını yapmasın. Üşüdüğünde doğalgazın faturasını düşünüp kombiyi kısmasın diyoruz. Dedeler, neneler bayramda torunu gelecek de ona ne harçlık verecek diye üzülmesin, kaygılanmasın diyoruz. Ak Partililer hep gelenekten, yerlilikten, millilikten söz ediyorlar ama işin gerçeğine gelince gözleri kör, kulakları sağır, dilleri lal oluyor. Artık bayramlar bayram olmaktan çıktı ikram için tutacağın şekerin fiyatı almış başını gitmiş, Ramazanlarda iftarlık fiyatları cep yakıyor emekli Bayramda karaları bağlıyor. Bunlar da çıkmış 2000 TL olarak verdikleri emekli ikramiyesini 3000 TL’ye çıkarmakla övünüyor. İnsan hiç değilse yaşlıya hürmetten bu miktara Bayram ikramiyesi demekten biraz ar eder."

'YERLİ VE MİLLİ İKTİDAR YALANLARINA SIĞINIP KAYNAKLARI YURTDIŞINA AKTARIYORLAR'

Yaklaşık 15 milyon emeklinin 10 milyonunun açlık sınırı altında emekli aylığı aldığına dikkat çeken Akdoğan, “İktidarın çarşıdan, pazardan ama en çok da vatandaştan haberi yok. Vatandaş her geçen yoksullaşıyor, emeklinin hali ise perişan. Çocuğunun eline bakan var, hasta haliyle çalışan var, konudan komşudan yardım alan var. İktidarın varı yoğu semirttiği müteahhitler, bildiği uluslararası faiz lobileri ve tefeciler. Onların keyfi yerindeyse iktidarın da keyfi yerinde. Eğer gerçekten yerli ve milli iktidarsan keseceksin müteahhitlere, uluslararası faiz lobilerine ve tefecilere akıttığın hortumun musluğunu, aktaracaksın vatandaşına, emekline. İnsanları ömürlerinin ikinci baharında, emekliliğin tadını çıkaracağı dönemde, yoksulluğa, açlığa, sefalete mahkum etmeyeceksin. Emeklilerimiz için ne kaybedecek bir zaman ne de duracak bir zaman var” diyerek iktidarı eleştirdi ve Meclis'i hemen açarak teklifin yasalaştırılması çağrısında bulundu.

Etiketler Umut Akdoğan emekli