CHP’li Akdoğan: AVM’ler bayramlarda ve haftada bir gün kapalı olmalı

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, AVM'lerin Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde ve milli bayramlarda kapalı olması için kanun teklifi vereceğini açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Umut Akdoğan, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da değişiklik yapılmasını öngören teklif hazırlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Akdoğan, "Ramazan Bayramının ilk gününde alışveriş merkezi çalışanlarının bizden talebi bayramlarda hiç değilse ilk gün sevdikleriyle birlikte bir bayram sofrasında buluşabilmek oldu. Biz de konuyu TBMM’ye taşımayı kararlaştırdık. Çünkü herkes gibi onların da sevdikleriyle, aileleriyle bayramda birarada bulunmak hakkı var" dedi.

Akdoğan, Türkiye’de 446 alışveriş merkezi bulunduğunu, 16’sının ise inşaatının devam ettiğini hatırlatarak AVM’lerde çalışan sayısının 2 milyonu aştığını söyledi. Akdoğan, “Hazırlıklarını tamamladığımız teklifimizle üç temel alanda düzenleme yapılmasını öneriyoruz. Öncelikle AVM’lerin Ramazan Bayramının ilk gününde, Kurban Bayramının ise ilk iki gününde kapanmasını öneriyoruz. Böylece 2 milyon AVM çalışanı da bayramları bir nebze de olsa bayram gibi kutlasınlar istiyoruz. Diğer önerimiz de milli bayramlar ve genel tatil günlerinde AVM’lerin kapalı olmasını teklif ediyoruz. Son olarak hem çalışma barışını sağlamak hem de cadde ve sokaklarımızın ışığı esnafımızın giderek zorlaşan ekonomik koşullarda ayakta kalabilmelerine katkı sunabilmek için de AVM’lerin haftada bir gün kapalı olmasını zorunlu hale getirelim diyoruz. Ticaret Odaları ve esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinin görüşleri alınarak ilgili belediyeler ve valiliklerin koordinasyonunda bu günün belirlenmesini teklif ediyoruz” diyerek teklifin ana hatlarını açıkladı.

Akdoğan hazırlıkları tamamlanan teklifin TBMM’nin ilk çalışma gününde TBMM Başkanlığına sunulacağının altını çizerek “İktidara hatırlatıyoruz. Esnaf ve sanatkarı koruyucu tedbirleri almak ve çalışma barışını sağlamak devletin Anayasal görevidir. İktidarı bu görevi yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

Akdoğan, teklifin yasalaşmasının ve Kurban Bayramı'nda ilk kez uygulanmasını da hedeflediklerini belirtti.