CHP Trabzon'da kutlama: Partizanlık değil, hizmet siyaseti yapacağız

Trabzon'da 15 yıl sonra merkezi kazanan CHP'de il başkanı ve kazanan başkanlar partililerle buluştu. Ortahisar Belediye Başkanı seçilen Kaya, "Partizanlık değil, hizmet siyaseti yapacağız" dedi.

CHP'den Ortahisar Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kaya
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Trabzon'da merkez ilçe Ortahisar ve Beşikdüzü'nü kazanan Cumhuriyet Halk Parti İl Örgütü bugün parti binasında seçim değerlendirmesi yaptı. CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanlığını kazanan Ahmet Kaya ve Beşikdüzü Belediye Başkanlığını kazanan Cahit Erdem'in katıldığı basın toplantısına partililer salonda adım atacak yer bırakmadı.

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, partililerine yaptığı konuşmada sonuçları itibariyle çok önemli bir seçimi geride bıraktıklarını söyledi. CHP İl Başkanlığı olarak kongrelerin ardından 4 ayda adaylarını belirlediklerini kaydeden Bak, en doğru adaylarla yola çıktıklarını dile getirdi. 14 ilçe ve büyükşehirde iddia koyarak yarıştıklarını kaydeden Bak, "Kesin sonuç alabileceğimizi düşündüğümüz altı ilçemizden sadece Ortahisar ve Beşikdüzü’nde sonuca gidebildik. Akçaabat, Düzköy, Maçka ve Çarşıbaşı gibi ilçelerimizle üzüldük" dedi.

BAK: İMAMOĞLU'NUN MÜCADELESİNE SES VERDİK

Sürecin başından beri hedeflerinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in vurguladığı 'Türkiye İttifakı'nı Trabzon'da da sağlamak olduğunu ifade eden Bak, "Bu nedenle her platformda Trabzon İttifakı'nın sağlanması için çok hassas bir süreç yönettik. Daha önce Millet İttifakı içinde olan siyasi partilerle sürekli görüş alışverişinde bulunduk ve süreci takip ettik. Böylece halkımızın da bizlerden olan beklentilerini karşılamaya gayret gösterdik" diye konuştu.

CHP'nin 47 yıl sonra birinci parti olduğunu ve bu zaferin mimarlarının CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve 3. kez İstanbul'u kazanan Ekrem İmamoğlu olduğunu dile getiren Bak, "Onların bu mücadelesine biz de Trabzon’dan, Ortahisar’dan, Beşikdüzü’nden ses verdik, destek olduk. Destek olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Seçimin bittiğini ve hizmet zamanı geldiğini belirten Bak, önceliklerinin halkın sorunlarını çözmek olduğunu kaydetti. 22 yıldır çözüm bekleyen sorunları bir an önce planlamaya alarak çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Bak, herkese eşit hizmet edeceklerini, şeffaf, insan odaklı, sosyal belediyeciliğin misyonları olacağını dile getirdi.

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak


KAYA: KAZANMAMIZ BİZE İNANANLARIN SAYESİNDEDİR

CHP'den Ortahisar Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kaya uzun bir süredir verdikleri mücadelenin sonucunu aldıklarını söyledi. 116 gün gece gündüz demeden, dinlenmeden çalışarak bu görevin hakkını vermeye çalıştıklarını ifade eden Kaya, kazanılan başarının sahada mücadele eden tüm örgütün olduğunu belirtti.

"Bugün ortada eğer kazanılan bir seçim varsa, bu bize inanan insanlar sayesindedir" diyen Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz yola çıkarken parti rozetlerimizi çıkardık. Partizanlığı bir kenara atarak yola çıktık. Bu ülke ne çektiyse partizanlıktan çekti. Biz artık partizanlık değil, hizmet siyaseti yapacağız dedik. İnsanları hiç ayırmadan, ötekileştirmeden, bu kentte yaşayan bütün insanlarımıza hizmet etmek sevdasıyla yola çıktık. Bu kentin börtü böceğine, ağacına, kuşuna, karıncasına sahip çıkmak için yola çıktık."

'HER AY HALK BULUŞMALARINDA VATANDAŞIMIZI DİNLEYECEĞİZ'

"O kapıyı duvar değil, kapalı kapıları açıp milletle buluşturacağız diye yola çıktık. Gittiğimiz birçok yerde insanlar bize belediyeden randevu alamadıklarını, muhataplarıyla görüşemediklerini anlattılar. Göreceksiniz, bizim belediye başkanlığı döneminde kapımız da, gönlümüz de sonuna kadar açık olacak. Her ay, düzenli olarak vatandaşlarımızla buluşacağız. Derdi olan, önerisi, eleştirisi olan, halk buluşmalarında belediyemize gelecek, bizlerle derdini, sıkıntısını, paylaşma olanağı bulacak. Buna sizler de tanıklık edeceksiniz. Kapısını kapatıp makamda oturan insanlardan asla olmadık, olmayacağız. Biz nerede bir sıkıntı varsa, nerede dert varsa onu çözme gayreti içinde olacağız. Biz sahada olacağız, sokakta olacağız."

ERDEM: BAŞKANLIĞA GETİRDİKLERİMİZ ALEYHİMİZE ÇALIŞTI

CHP'nin bir diğer çiçeği burnunda belediye başkanı Beşikdüzü'nü kazanan Cahit Erdem 5 aylık seçim döneminde bir değil 10 siyasi partiye karşı uğraş verdiklerini söyledi. Beşikdüzü'ne 6 siyasi partinin liderinin geldiğini belirten Erdem, şehir merkezinde miting yapmayan partilerin Beşikdüzü'nde yaptığını ifade etti.

Daha önce CHP'den belediye başkanı seçilerek aday gösterilmemesi üzerine Demokrat Parti'den aday olan Ramis Uzun'u kastederek "Belediye başkanlığına getirdiğimiz insanlar bizim aleyhinize çalıştı" ifadelerini kullanan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz herkesi kucaklama yoluna gittik. Sadece bu süreçte yanımızda İlçe Başkanımız Ahmet Kıran ve ekibi, İlçe Teşkilatımız, İl Başkanımız, milletvekilimiz vardı. Bir de Volkan (Canalioğlu) ağabeyimiz vardı. Bunun dışında kimsemiz yoktu. Ekonomik olarak devasa bir adayla mücadele ettik. İnanın daha çok oy aldığımız kesim, diğer partililer oldu. Şunu göreceksiniz; inanın biz bir Beşikdüzü modeli, hikayesi yaratacağız.”

CHP'den Beşikdüzü Belediye Başkanı seçilen Cahit Erdem