CHP'den son gün çağrısı: Seçmen listelerini kontrol edin

31 Mart'ta yapılacak seçimler için askıya çıkan seçmen listeleri için bugün son gün. CHP "Hatalı durumları bize bildirin" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, 31 Mart'ta yerel yönetim seçimleri için sandık başına gidecek. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, seçmenleri bugün askıdan inecek seçmen listelerini kontrol etmeye çağırdı.

Binici, yaptığı yazılı açıklamada, seçmen kayıt ve düzeltme itirazları için son günün bugün olduğunu belirten Binici, "4 Ocak'ta askıya çıkan seçmen listeleri 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'de askıdan inecek. Seçmen listelerini kontrol etmeyen tüm vatandaşlarımızı listelerini kontrol etmeye çağırıyoruz" dedi.

Binici, seçmenlerden gelen bilgileri dikkatle takip ettiklerinin de altını çizerek, gerekli çalışmaları yaptıklarını, anormal seçmen kaydı veya artışı görülen yerleri inceleyerek itiraz ettiklerini aktardı.

MUHTARLIKLARDAN YA DA İNTERNET SİTESİNDEN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

20 Ocak'ta ise ilçe seçim kurullarınca muhtarlık bölgesi askı listelerine yapılan itirazların karara bağlanacağını bildiren Binici, şunları kaydetti:

"Bulunduğunuz apartmandaki seçmen listesini, kendinizin ve ailenizin seçmen kaydını kontrol etmediyseniz 17 Ocak Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar muhtarlıklardan veya YSK'nin internet sitesinden kontrol edebilir, gerekli itirazları yapabilirsiniz. Seçim güvenliğinin sandıkta değil, seçmen listesiyle başladığını unutmayalım."