CHP'den 'montaj' videoya suç duyurusu: Hepsini yapıyor maalesef...

CHP'li Muharrem Erkek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da bu sahte videoyu, montajı hazırlayanlar, yayanlar hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT ortak yayınındaki “Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. Haydi, haydi türü. Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu. Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Erkek, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BİR CUMHURBAŞKANI HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK EDER Mİ?: “Bir Cumhurbaşkanı, rakibiyle ilgili montaj olduğu bilinen bir videoyu yayar mı? Yayınlar mı, paylaşır mı? Mertçe mücadeleyi, siyaseti, ahlaklı siyaseti o kadar özledik ki, bir Cumhurbaşkanı iftira atar mı? Bir Cumhurbaşkanı sahtecilikten faydalanır mı? Bir Cumhurbaşkanı halkı kin ve düşmanlığa tahrik eder mi? Hepsini yapıyor maalesef, iktidarını devam ettirmek uğruna…

NEREDE KALDI SİYASİ AHLAK: Terör örgütlerinin, PKK terör örgütünün ele başlarının da reklamını yapıyor. Terör örgütü propagandası yapıyor, bilinçli ya da bilinçsiz… Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile terör örgütü ele başının videosunu montaj olduğunu bilerek paylaşıyor, yayıyor. Milletin huzurunda televizyonda ağzından kaçırıyor, ikrar ediyor. ‘Montaj ya da şu, bu’ diyor. Demek ki montaj olduğunu biliyordunuz. Nerede kaldı siyasi ahlak? Bunu yapmaya hakkınız var mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da bu sahte videoyu, montajı hazırlayanlar, yayanlar hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Çünkü burada çok ciddi suçlar var. Burada halkı aldatmak var, halkı yanıltıcı bilgiyi, yalanı, sahteciliği bilerek yaymak var, iftira var, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek var.

TÜRKİYE’NİN BÜTÜN TEMEL SORUNLARINI AĞIRLAŞTIRIYORSUNUZ: Burada terör örgütü ele başının terör örgütünün reklamını yapmak, propagandasını yapmak var. Bakalım hukukla bağlı, cesur bir savcı çıkıp gerçeğin üzerine gidebilecek mi? Ciddi bir soruşturmayla bu sahteliği bu montajı bu siyasi ahlaksızlığı yapanları yargı önüne çıkartabilecek mi takip edeceğiz. PKK terör örgütü bir tek lidere suikast girişiminde bulundu. Türkiye’de bir tek lidere, bir tek genel başkana saldırdı. O da Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu… Bu montajlarla, bu sahtecilikle bir yere varamazsınız. Millete de seçmene de hakaret ediyorsunuz. Onları aldatmaya çalışıyorsunuz. Siyasi yaşamınızda o kadar çok aldanmış ve aldatmışsınız ki maalesef işte sizin bu anlayışınız ve yönetiminiz 85 milyonu uçuruma sürükledi. İşte ekonomi ortada, eğitim ortada, adalet ortada, sığınmacılar ortada, Türkiye’nin bütün temel sorunlarını ağırlaştırıyorsunuz. Çünkü mertçe mücadele dahi edemiyorsunuz ve Türkiye’yi yönetemiyorsunuz ama hepsini düzelteceğiz. Siyasi ahlakı da tesis edeceğiz, demokratik hukuk devletini de tesis edeceğiz. Önümüzdeki seçim 28 Mayıs’taki seçim bir referandum. Bu tek adam rejimi bu adaletsiz düzen devam mı etsin, değişsin mi? Karar vereceğiz.” (HABER MERKEZİ)