CHP'den Meclis'e soru önergesi: Taliban mensubu kaç kişi Türkiye’deki üniversitelerden kabul aldı?

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Afganistan'daki Habertürk muhabiri, bir Taliban üyesinin İnönü Üniversitesi'nden kabul aldığını anlatmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'da bulunan Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy, silahlı bir Taliban mensubunun Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını ve Türkiye'de üniversite okuyacağını söylediğini açıkladı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, söz konusu olayla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

'NE ŞEKİLDE VE KİMLERİN ARACILIĞIYLA BAŞVURUYORLAR?'

Antmen, Bakan Özer'e şu soruları yöneltti:

- Taliban Terör Örgütü mensubu kaç kişi Türkiye’deki üniversitelerden kabul almıştır? Bunlar hangi üniversitelerdir?

- Taliban militanları ülkemizdeki üniversitelere ne şekilde ve kimlerin aracılığıyla başvuruda bulunmuştur? Devletin emniyet ve istihbarat birimleri konuyla ilgili ne tür çalışmalar yapmaktadır?

- Şu anda Türkiye’de üniversite ve okullarda Taliban Terör Örgütü militanları olup olmadığı bilinmekte midir? Böyle kişiler varsa bu önemli güvenlik sorunu hakkında ne yapmayı düşünmektesiniz? Bu kişilerin yapabileceği bir katliamda sorumluluğu kim alacaktır? Vatandaşlarımızın canı neden düşünülmemektedir? 

 - Türkiye’de aileler çocuklarını üniversite sınavına hazırlamak için yıllarını ve birikimlerini verirken bu terör örgütü militanları nasıl olur da sınavsız şekilde üniversitelerden kabul görür? Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin; Taliban Terör Örgütü militanları kadar değeri yok mudur?

NE OLMUŞTU?

Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan'da yayın yapan Habertürk Televizyonu Programcısı Mehmet Akif Ersoy, “Biz yayın yaparken bir Taliban mensubu yanımıza geldi. Türkçe biliyordu. Kendisini göstermemizi istemedi, bizimle konuştu. Yayın bittikten sonra bana kimliğiyle birlikte bir yazı gösterdi. Malatya İnönü Üniversitesi’nden kabul almış. Türkiye’ye gitmek istediğini söyledi. 'Üniversiteden kabul adım, Türkiye’de okuyacağım' dedi. Evraklarına baktım, 'Ben gazeteciyim, böyle bir kontağım yok' dedim. Böyle bir durumla da karşılaştık” demişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise Taliban üyesinin kabul aldığını yalanlamazken, "Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları Devletimizin ilgili güvenlik birimleri ile değerlendirildikten sonra yapılacaktır. İnönü Üniversitesi olarak konuyu yakından takip etmekteyiz" dedi. (HABER MERKEZİ)