CHP'den Kavala çağrısı: Derhal serbest bırakılmalı

CHP'den 'Kavalaya özgürlük' çağrısı geldi. Çeviköz "AİHM’nin kararı doğrultusunda derhal serbest bırakılması gerekiyor", Tanrıkulu "Hukuka aykırı hapiste tutmak hürriyeti tahdit suçudur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 1 Kasım 2017'den beri tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın AİHM'in tahliye kararına rağmen serbest bırakıllmaması nedeniyle Türkiye'nin AİHM'e havale edilmesine oy çokluğuyla karar verdi.

Kararın ardından CHP'li vekiller Kavala'nın serbest bırakıllmasını istedi.  

TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz kararla ilgili “CHP olarak, insan hakları ihlallerinin karşısında olduğumuzun altını bir kez daha çiziyor, hukuksuz bir şekilde özgürlüğünden mahrum bırakılan Osman Kavala’nın AİHM’nin de kararı doğrultusunda derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

TANRIKULU: HÜRRİYETİ TAHDİT SUÇUDUR

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise şunları söyledi: “Bakın, ha bir insanı silah zoruyla gitmişsiniz bir odada kapatmışsınız ha bu hukuka aykırı kararlarla, talimatla verilmiş kararlarla, adı mahkeme olsa bile, cezaevinde tutmaya devam ediyorsunuz. İkisinin arasında bir fark yok. Her ikisi de hürriyeti tahdit suçudur. O nedenle sizler belki siyasi hesabını vereceksiniz, vicdani hesabını vereceksiniz ama inanın burada söylüyorum, bundan sorumlu olanların hepsi adil bir biçimde, hukuken hesabını verecekler.” (ANKA)