CHP’den aday olan İYİ Partili İrem Yaman: 15 Mayıs sabahı tüm hayallerimiz gerçek olacak

Milli tekvandocu İYİ Partili İrem Yaman, ittifak çerçevesinde CHP’den aday gösterildi. Kadınların sesi olmak için siyasete atıldığını belirten Yaman, “Tek adam sistemine veda edeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin kritik seçimine günler kala milletvekilleri sahada seçmenleri son ikna turunda. Kararsızların sayısının gün geçtikçe azalması beklenirken partiler de teker teker beyannamelerini açıklayarak seçimi galibiyetle tamamlamayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz aylarda sporu bırakarak İYİ Parti saflarına katılan, uluslararası pek çok başarıya imza atmış milli tekvandocu İrem Yaman da milletvekili adayları arasında yer aldı. İYİ Parti ile CHP’nin yaptığı ittifak kapsamında CHP’nin Ankara 2’nci bölge 4’üncü sıra milletvekili adayı olan İYİ Partili Yaman, Gazete Duvar’ın ‘Adaylarla 5 Soru 5 Cevap’ köşesine konuk oldu.

‘KADINLARIN SESİ OLABİLMEK İÇİN SİYASETE ADIM ATTIM’

CHP saflarından aday olma sürecini anlatan, gençlerin, kadınların ve sporcuların sorunlarını Meclis’e taşımayı hedeflediğini söyleyen, seçildiği takdirde Meclis’in en genç vekillerinden olacak olan Yaman’ın sorularımıza yanıtları şu şekilde sıralandı:

Neden milletvekili adayı oldunuz?

Kadınların, gençlerin ve sporcu arkadaşlarımın, kardeşlerimin sesi olabilmek için siyasete adım attım. Ve tabii ki dertlerine derman olabileceğim, projeler üretip sorunlarına çözüm bulabileceğim yer de meclis. Bu nedenle milletvekili olmak istiyorum.

‘MİLLET İTTİFAKI’NI TEMSİL ETTİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM’

İYİ Parti ile siyasete atıldınız ama CHP’den aday gösterildiniz. İYİ Parti’de siyasete başlamanız ve ittifak kapsamında aday gösterilmenize dair ne kaydedersiniz?

Bence ortak listeden aday gösterilen her milletvekili adayı Millet İttifakı’nın birer neferi. Çünkü bizler birbirimize, farklılıklarımıza saygı duyarak ve kendi görüşlerimizi muhafaza etmek kaydıyla Türkiye için, kadınlar için, işsizler için, mülakatta atanamayanlar için, öğrenciler için, emekliler için ve mağdur olan milletimiz için bir araya geldik. Ben de Millet İttifakı’nı temsil ettiğim için çok mutluyum.

‘PARLAMENTER SİSTEMİ KONUŞTUĞUMUZ SON SEÇİM’

İktidar da muhalefet de 14 Mayıs 2023 seçimine ayrı bir önem atfediyor. Sizce bu seçimi kritik kılan ne?

Bu seçim parlamenter sistemi konuştuğumuz son seçim. Parlamenter sistem geldiği vakit demokrasi gelecek, adalet ve yargı tam bağımsız olacak, hukukun üstünlüğü hâkim kılınacak. Yani tek adam sistemine, bu ucube sisteme veda edeceğiz.

‘HER GÜNÜNÜ KORKUYLA GEÇİREN KADINLAR OLDUK’

Size göre Türkiye'nin en büyük sorunları nelerdir?

Yargının tam bağımsız olmaması ve 'Tek Adam' sisteminin getirmiş olduğu liyakatsizlik. KPSS’de yeterli puan almasına rağmen sözlü mülakatta torpili olmadığı için elenen, atanamayan gençlerle dolu bir ülke haline geldik. Kadınların canlarının hiçe sayıldığı, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasıyla birlikte her gününü korkuyla geçiren kadınlar olduk. Ekonomik krizin içinde bulduk kendimizi. Gençler olarak bir bardak kahve içmek bile lüks oldu. Çocuğunun beslenmesine yiyecek koyamayan annelerin yürek sızısıyla doldu bu ülke. En acısı da kendi vatanımızda kendi Cumhurbaşkanımızın hakaretlerine maruz kaldık; işçisiyle, kadınıyla, öğretmeniyle, doktoruyla…

‘İLK İŞİM MECLİS’TE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ KONUŞMAK OLACAK’

Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz, milletvekili olduğunuz takdirde ilk olarak hangi icraatları hayata geçireceksiniz?

Hak, hukuk ve adaletten bahsedeceğimiz bir Türkiye hayal ediyorum. Her bir çocuğun gece yatağına tok girdiğini hayal ediyorum. Alışverişe gittiklerinde sıkılmadan, mahcup olmadan çocuklarının gözlerinin içine bakan ana, babalar hayal ediyorum. Gençlerin yurtdışına sadece turist olarak gitmek isteyecekleri ve gidebilecekleri bir Türkiye hayal ediyorum. Kadın erkek eşitliğinden bahsetmemize gerek kalmayan zaten böyle yaşadığımız bir Türkiye hayal ediyorum. Daha birçok hayalim var satırlara sığmayacak olan… Ama inanıyorum ki 15 Mayıs sabahı tüm hayallerimiz gerçek olacak. Milletvekili olduğum taktirde de ilk işim Meclis’te İstanbul Sözleşmesi’ni konuşmak olacak.