CHP'den 600 yıllık hamamın yıkılmasına tepki: Yazık çok yazık

CHP milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'da 600 yıllık hamamın yıkılmasına, “Sebep, iş bilmemezlik mi, cehalet mi ne derseniz deyin. Koruma altındaki 600 yıllık bir tarihi eser iki kepçe darbesi ile yıkılabiliyor bu memlekette! Yazık çok yazık” sözleriyle tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar köyünde, özel bir maden şirketi koruma altına alınan tescilli tarihi eser niteliğindeki Osmanlı döneminden kalma 600 yıllık hamamı yıktı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin tarihi hamamın yıkılmasına yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

“600 yıllık tarihi hamam, özel bir maden şirketinin iş makineleri tarafından tahrip edilmiş” diyen Girgin, “Sebep; İş bilmemezlik mi, cehalet mi ne derseniz deyin, koruma altındaki 600 yıllık bir tarihi eser iki kepçe darbesi ile yıkılabiliyor bu memlekette! Yazık çok yazık” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy'un dizelerini hatırlatan Girgin, “Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi ‘Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen, iki kazma kürek, iki de ırgat gerek. Ancak, hadi gel yapalım şunu geri desen, Bir Sinan, bir de Süleyman gerek'” dedi. (ANKA)