CHP'den 23 kilometrelik yürüyüşle 'yüksek hızlı tren' protestosu

Bursa'da 10 yıldır yüksek hızlı tren yapılamadığını söyleyen CHP ve sivil toplum örgütleri, 23 kilometrelik yürüyüşe başladı. CHP Bursa İl Başkanı Karaca, "Müthiş bir siyasi rahatlık içindeler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP ve sivil toplum örgütleri, Bursa’da 10 yıldır yüksek hızlı tren yapılmamasını 23 kilometrelik yürüyüşle protesto ediyor. Yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabayık ile CHP milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Murat Emir, Tahsin Tahran, Mahmut Tanal, Ali Mahir Başarır, Deniz Yavuzyılmaz’ın yanı sıra Parti Meclisi ve gençlik kolları üyeleri de destek verdi.

“Eğer burası yap-işlet-devret modeli ile olsaydı, yolcu garantisi verilseydi aslında buradan AKP’nin yandaşlarına bir çağrı yapalım bizi de kurtarın bu zulümden; size ekmek var burada, eğer yolcu başına belli bir miktar dolar, avro garantisi verselerdi çoktan bitmişti” diyen CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ANKA'nın aktardığına göre şöyle konuştu: 

'KİMİN YOLU BURSA'YA DÜŞTÜYSE MÜJDE ÜZERİNE MÜJDE YAĞDIRDI'

"Bulunduğumuz noktada bundan 10 yıl önce, üç tane bakan, birisi ulaştırma bakanı; ‘iki başkenti birleştiriyoruz' dediler, Osmanlı’nın başkenti Bursa ile Cumhuriyetin başkenti Ankara 2 saat 15 dakikada yüksek hızlı tren konforuyla birleşiyordu. Hiç kimse itiraz etmedi hepimiz umutla bekledik. Fakat konuyla bilgili bilgisiz tüm AKP’liler, kimin yolu Bursa’ya düştüyse müjde üzerine müjde yağdırdı, sonuç şu an bir şose yoldan başka bir şey yok. İhaleler yapıldı ama bir türlü Bursa Yüksek Hızlı Tren’ine kavuşamadı. Daha sonra baktık ki milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu önerge vermiş eminim birçok AKP’li de ondan sonra öğrendi. Bizim yüksek hızlı tren gitmiş yerine yük treni gelmiş. Ona da razıyız dedik maalesef o da yok.

'BURSA'DA MÜTHİŞ BİR SİYASİ RAHATLIK İÇİNDELER'

Sayın Bakan bir ay önce Bursa’ya geldi, ‘Hadi elimiz değmişken Balıkesir’e uzatalım’ dediler. Ama tablo ortada. Bursa’da müthiş bir siyasi rahatlık içindeler. Bu siyasi rahatlıkla Bursa’da hiçbir kamu yatırımı yürümüyor. Ne hastane yaptılar ne yol yaptılar işte burada da şu an gördüğümüz tablodayız. Eğer burası yap-işlet-devret modeli ile olsaydı, yolcu garantisi verilseydi aslında buradan AKP’nin yandaşlarına bir çağrı yapalım bizi de kurtarın bu zulümden; size ekmek var burada, eğer yolcu başına belli bir miktar dolar, avro garantisi verselerdi çoktan bitmişti."  

Geçmişte konuyu takip etmiş olan eski Bursa milletvekili Kemal Demirel ise, “Sevgili il başkanım kısa ve öz her şeyi anlattı diyebilirim. Bundan 25 yıl evvel Bursa’ya ve Türkiye’ye demiryolu gelmesi için kampanya başlattım ve 25 yıl içerisinde 90 bin kilometreye yakın yol kat etmişim. Dünyada ve Türkiye’de demiryolu için yürüyen ilk ve tek milletvekili oldum ama şimdi pek çok milletvekili ile beraber yürümekten onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)