CHP'de 'Yaman' bilmece: Danışman olarak atandı mı atanmadı mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na danışman olarak atandığı iddia edilen  Perinaz Mahpeyker Yaman'ın eski paylaşımları gündem oldu. Yaman paylaşımları kendisinin yapmadığını belirterek özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olarak atandığı iddia edilen Perinaz Mahpeyker Yaman'ın Kılıçdaroğlu hakkında 2016 yılında yaptığı bir paylaşımın sosyal medyada gündem olmasının ardından CHP'den ve Yaman'dan açıklama geldi.

'KILIÇDAROĞLU, KADIN VE AİLE POLİTİKALARI DANIŞMANI OLMADIĞINI SÖYLEDİ'

Yaman'ın danışman olarak atanmadığı ifade edilen CHP'nin bilgi notunda şöyle denildi:

"Genel seçimlerin ardından gerçekleşen MYK değişikliğinin hemen akabinde, 4 Haziran 2023 tarihli genelge ile; o tarihe kadar görev yapan Genel Başkan danışmanlarının görevleri sona ermiştir. O tarih sonrasında yapılan başdanışman yahut danışman atamaları kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu bağlamda, ilgili tarih (4 Haziran 2023) ve genelge sonrasında; ismi geçen 'Perinaz Mahpeyker Yaman' isimli bir danışman ataması yapılmamıştır."

Tele 1 canlı yayınında konuşan Eren Erdem de böyle bir atamanın söz konusu olmadığını belirterek, şu açıklamayı yapmıştı: “Böyle bir ismin ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok.”

CHP PM üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iddiayı yalanlarken, Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu, kendisinin Kadın ve Aile Politikaları danışmanı olmadığını söylediğini aktarmıştı.

26 MAYIS'TA ATANDI, 4 HAZİRAN'DA ALINDI

Konuyla ilgili CHP’li yetkililerle görüştüğünü aktaran İsmail Saymaz ise Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, 4 Haziran’da ise bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini iddia etti.

YAMAN: O TWEETLERİ BEN YAZMADIM

Perinaz Mahpeyker Yaman ise isminin gündem olmasının ardından bugün Anıtkabir ziyareti fotoğrafları paylaştı. Ayrıca Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyen Yaman "Her şeyden önce benim üzerimden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na son derece yakışıksız suçlamalar için buradan özür diliyorum" dedi.

İş kadını olduğunu, bazen aylarca sahada olduğu için sosyal medya hesabını yanındaki personelin yönettiğini belirten Yaman, söz konusu tweetleri kendisinin yazmadığını öne sürdü.

Daha önce AK Parti’den Batman Belediye Başkanı aday adayı ve 27. dönem milletvekili aday adayı olan Yaman'ın 26 Mayıs'ta danışman olarak atanıp atanmadığıyla ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)