CHP’de kongre öncesi atama tartışması: 2 il başkanı iade edildi

CHP Genel Merkezi kongre takvimi başladıktan sonra görevden alınmaları tartışma konusu olan Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ve Hakkari İl Başkanı Nazım Demir görevine iade etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’de kongre takvimi açıklandıktan sonra Kayseri, Ağrı, Muş, Mardin, Van ve Hakkari il başkanları görevden alınarak yerlerine atama yapıldı. Temmuz ayı başında MYK’da alınan karar tartışma konusu oldu.

CHP’de uzun yıllar örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yapan Tekin Bingöl, parti tarihinde kongre takvimi başladıktan sonra bir görevden alma uygulaması olmadığına dikkat çekerek itirazların bir an önce görüşülmesi için Parti Meclisi’nin toplanması çağrısı yaptı.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’li eski, yeni çok sayıda yöneticinin katıldığı ve sızdırılması tartışma konusu olan toplantının gündemi de bu görevden alınmalardı.

İtirazlar devam ederken CHP Genel Merkezi yerel seçimler öncesi parti örgütlerini dinleme, eksiklikleri belirleme ve güçlendirme çalışması kapsamında Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Orta Anadolu’daki 48 il yönetimi için 31 denetçi görevlendirdi.

Edinilen bilgiye göre çalışma kapsamında Van ve Hakkari illerine giden denetmenler ilde bir dizi görüşme yaparak bir rapor hazırladı. Rapor geçtiğimiz hafta ortasında yapılan MYK toplantısında ele alındı. Toplantıda Van ve Hakkari il başkanlarının görevlerine iade kararı verildi. İki il başkanı bu kararın ardından görevlerine yeniden başladı.

İl yönetimlerinden edinilen bilgiye göre görevden alınan yöneticilere, “size haksızlık yapılmış” denildi.

4 İL BAŞKANI İTİRAZ ETTİ, İTİRAZI PM KARARA BAĞLAYACAK

MYK kararıyla görevden alınan Muş, Ağrı, Mardin ve Kayseri il başkanları da karara itiraz etti. CHP Genel Merkezi’nde yarın (23 Temmuz) yapılacak Parti Meclisi toplantısında bu illerin itirazları görüşülerek karara bağlanacak.